Hrvatske mobilne mreže među najboljima u svijetu

Koliko god vi mrzili svog trenutnog (i bivšeg, i budućeg) operatera iz ovog ili onog razloga, i sljedeći put mu prigovorite zbog brzine mobilnog interneta, razmislite još jednom, jer imate sreću da živite u zemlji u kojoj je ista na vrlo visokoj razini.

Usprkos tome što smo zbog odavno poznatih činjenica o mafijaškoj privatizaciji nacionalnog telekoma po brzini fiksnog interneta pri dnu europske ljestvice, po brzini i dostupnosti mobilnog stojimo puno bolje, dapače, puno bolje nego što mislite.

Naime, prema iscrpnim mjerenjima Opensignal asocijacije, Hrvatska se nalazi na visokom 17. mjestu svjetske ljestvice po prosječnoj brzini downloada u mobilnim mrežama. Postigli smo rezultat od prosječnih 26 Mbps, i nalazimo se između Tajvana i Finske. Iznad nas su tehnološki najnaprednije zemlje poput Južne Koreje, Japana i Švicarske, a među njima su se također našle Češka i Mađarska.

Njemačka se nalazi na 24.mjestu, Velika Britanija na 25., Sjedinjene Američke Države na 29.mjestu, a iznad njih su se smjestile Albanija i Srbija.

Po dostupnosti 4G mreža nalazimo se na relativno visokom 29. mjestu s 83,4% pokrivenosti populacije, a po kvaliteti mreže pogodnoj za gledanje videa na visokom 11. mjestu.

Ostale parametre mjerenja kvalitete mobilnih mreža u svijetu pogledajte na Opensignal web stranicama.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]