Hrvatski Telekom lansira eSIM uslugu, polako nestaje potreba za fizičkim SIM karticama

Hrvatski Telekom je prva kompanija u Deutsche Telekom Grupi s GSMA standardiziranim rješenjem i jedna od prvih u Europi s komercijalnim rješenjem koja je tehnički spremna ponuditi novu uslugu eSIM.

eSIM predstavlja evoluciju u SIM tehnologiji (Subscriber Identity Module), putem koje telekom operatori pružaju svoju uslugu korisnicima, a zamijenit će korištenje fizičkih SIM kartica u mobilnim uređajima i omogućiti samostalnu povezivost uređajima koji je dosad nisu imali. U novijim generacijama mobilnih uređaja, fizičku SIM karticu zamijenit će čipset koji će podržavati uslugu eSIM, a koji će omogućiti podešavanje postavki za priključke pojedinačnih korisnika preuzimanjem eSIM profila.

eSIM je novi standard koji je globalna udruga GSMA (Global System for Mobile Communication Association) potvrdila tek krajem prošle godine. Taj standard predstavlja važan napredak u tehnologiji pružanja telekom usluga i usko je povezan s razvojem usluga u domeni interneta stvari (IoT), usluga za razne nosive uređaje (pametni satovi, narukvice i sl.). U sljedeće dvije godine očekuje se da će broj uređaja po korisniku porasti na preko četiri, a eSIM tehnologija omogućit će lakšu povezivost korisnika na više uređaja.

”Iznimno smo ponosni što smo upravo u Hrvatskom Telekomu uspjeli prvi u Deutsche Telekom Grupi razviti uslugu koja će vrlo skoro postati globalni standard u ponudi pametnih uređaja. Ovo je velika potvrda stručnosti djelatnika Hrvatskog Telekoma koji su uslugu razvili u sklopu međunarodnog stručnog tima, u suradnji s Deutsche Telekomom. U narednom razdoblju u ponudi Hrvatskog Telekoma bit će sve više uređaja koji podržavaju tu uslugu”, izjavila je Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma zadužena za privatne korisnike.

Svi tehnički preduvjeti su spremni već danas i e-Sim usluga će biti predstavljena korisnicima tijekom travnja u T-Centru Sky u Zagrebu, a prodaja prvog pametnog sata koji koristi eSIM (Huawei Watch 2) očekuje se tijekom svibnja.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT