Hrvatski Telekom uvodi VoLTE tehnologiju, od sada možete telefonirati i preko 4G mreže

Hrvatski Telekom danas je objavio da prvi u Hrvatskoj uvodi VoLTE tehnologiju, namijenjenu razgovorima putem LTE mreže. Naime, kad su 4G mreže krenule u rad, bile su zamišljenje tako da služe samo za prijenos podataka. Za glasovnu komunikaciju, korisnike se prebacuje na postojeću 3G infrastrukturu, a čest je slučaj da uređaj istovremeno mora biti spojen na obje.

Nedugo zatim, stvari su se ipak promijenile, te su operateri svoje 4G mreže počeli nadograđivati. Uvedena je VoLTE (Voice over LTE) tehnologija, koja omogućuje kompletnu komunikaciju unutar 4G infrastrukture.

U HT-u kažu da njihova glasovna usluga na LTE mreži korisnicima donosi iznimno čist i prirodan zvuk, uspostavu poziva u oko dvije sekunde, a za vrijeme razgovora će biti dostupan i prijenos podataka, dakle internetska veza se neće prekidati. HT-ova VoLTE usluga u rad će biti puštena krajem svibnja, tj. za nekoliko dana.

Aktivacija i korištenje glasovne usluge na HT LTE mreži za korisnike je bez dodatne naknade, a preduvjet je odgovarajuća tarifa, uređaj koji podržava VoLTE uslugu i odgovarajuća verzija softwarea.

Prvi uređaj u ponudi Hrvatskog Telekoma s podrškom za VoLTE uslugu su Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge, dok će uskoro biti dostupni i uređaji ostalih proizvođača, naovde u HT-u, a usluga će biti dostupna na cijelom području pokrivenom 4G signalom.

Naravno, ovu uslugu podržavaju i mnogi drugi uređaji, na kojima je samo potrebno provjeriti specifikacije, dakle sadrže li one “VoLTE”, a što se verzije softvera tiče, od HT-a očekujemo detalje.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT