HTC Desire 510 – Recenzija

Kamera

HTC je u Desire 510 odlučio ugraditi 5 MP kameru s fiksnim fokusom i bez LED bljeskalice. S obzirom na cijenu današnjih komponenti na tržištu i veličinu uređaja, ova odluka mi nije posve jasna, no očito je kako će kupcima ovog uređaja kamera morati biti sporedna stvar. Fiksni fokus znači da će više-manje sve blizu kamere biti mutno, kao i sve ono što je predaleko od kamere. U fokusu će se naći sve što je između pola metra i nekih 10-ak metara. Sučelje je prilično pojednostavljeno u odnosu na skuplje modele, no s obzirom na kvalitetu snimki ovo i ne čudi.

Između ostalih opcija, začudo, dostupno je i podešavanje ekspozicije i balansa bijele boje, a tu je i opcija za snimanje panorame ili HDR, te razni načini šminkanja i uljepšavanja na selfie slikama. Ukoliko koristite prednju VGA kameru, na slici dodatno možete urediti količinu šminke, osvjetljenje pa čak i povećati oči ili suziti lice. Iako nisam točno siguran kojom dobitnom kombinacijom ispadam kao Ryan Gosling, kamera je barem poslužila za pokoji video poziv.

Stražnja kamera snima video u Full HD rezoluciji, no kvaliteta snimke nije na nešto naročito visokom nivou, tako da preporučujem da se držite 720p snimanja i uštedite na prostoru za pohranu.

Primjere fotografija možete pogledati u galeriji ispod.

Primjer videa:

(uskoro)

Baterija

Iako je riječ o bateriji kapaciteta tek 2100 mAh, zahvaljujući štedljivim Cortex A53 jezgrama i FWVGA rezoluciji baterija, odnosno autonomija Desirea 510 na testu se pokazala odličnom. I za vrijeme intezivnijeg korištenja, baterija bi izdržala i do 2 dana bez problema. Pod nešto intezivnije korištenje smatram regularno spajanje na internet, između 50-ak i 100 mailova dnevno, Novogodišnje zvanje, SMS-anje i raznorazno čestitanje uz nešto gaminga i klasično mučenje uređaja kroz testiranje. Nekim prosječnim korištenjem baterija bi vas mogla poslužiti i 3 dana bez većih poteškoća, a dolaskom Lollipopa vjerojatno još i dulje. Ukoliko vam je i ovo malo, za pohvalu je što je baterija lako izmjenjiva tako da sa sobom uvijek možete ponijeti i rezervnu.

Zaključak

Desire 510 je zanimljiv uređaj robusne izrade. Glavna obilježja su mu 4,7″ zaslon i novi Snapdragon 410 procesor, a s takvom kombinacijom primarno bi mogao biti zanimljiv publici koja često visi na internetu i cijeni LTE povezivost, a ne koristi smartfon kao zamjenu za digitalac.

Dobra baterija svakako je šlag na kraju, a ukoliko vam ne smeta nešto više mesa oko zaslona, mogli biste ostati ugodno iznenađeni uređajem koji radi brzo i fluidno. U slučaju da produljujete ugovor kod vašeg operatera vjerojatno čete ga mogli pronaći u nekoj povoljnoj kombinaciji s vašom tarifom, a kupujete li ga u maloprodaji, izdvojite otprilike 1500 kuna.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT