HTC Legend recenzija

HTC Legend, predstavljen prije dva mjeseca na MWC-u u Barceloni, početkom ovog mjeseca stigao je i u Hrvatsku. Možemo reći da je izravni nasljednik modela Hero jer s obzirom na praktički isti oblik i poboljšane performase predstavlja logičan korak naprijed u “mobilnoj evoluciji”. Ispričavam se zbog nedostatka screenshot-ova, jer nisam želio raditi “rootanje” uređaja, a na Android platformi je to jedini način da se pristupi određenim sistemskim procesima i time omogući rad programa koji izrađuju screenshot-ove.

Kućište i pogled izvana

Aluminijsko kućište dimenzija 112 x 56.3 x 11.5 mm izgleda atraktivno i profinjeno, ostavlja dojam skupoće i decentnosti, međutim cijenu za ove estetske detalje je u velikoj mjeri platila ergonomija. Aluminij ovakav kakav jest nije praktičan kad je u pitanju držanje uređaja u ruci. Jednom rječju mobitel iz ruke – klizi. Trebat će vremena da se ruka navikne na jači stisak i opreznije držanje. Posebno je nepraktično ako ležite u krevetu i mobitel držite jednom rukom iznad glave. U tom položaju je upravljanje prstima po ekranu jednostavno nemoguće. Ovo nije neki ozbiljan nedostatak, ali ako vam surfanje na mobitelu služi kao uspavanka, kao npr. meni, morat ćete mijenjati navike. Zanimljiva je i sama konstrukcija kućišta koje je izliveno u jednom dijelu (unibody). Tek na dnu i na vrhu poleđine nalaze se plastični dijelovi koji bi trebali spriječiti klizanje, međutim nisu se pokazali previše korisnima. Donji uglavnom služi kao poklopac ispod kojeg se umetne baterija, SIM kartica i MicroSD kartica. Nezgodno je što se memorijska kartica nalazi ispod baterije, pa je za zamjenu iste uređaj potrebno ugasiti. Dojam skupoće, koji sam spomenuo nekoliko redaka ranije, narušavaju jeftine plastične tipke ispod ekrana (Home, Menu, Back i Search)  i imam dojam da će se oznake na njima izlizati nakon par dana korištenja. Na lijevom rubu kućišta nalaze se tipke za pojačavanje zvuka zvonjave, razgovora, glazbe i videa. S donje strane je microUSB utor za povezivanje s računalom i punjenje baterije, a s gornje tipka za uključivanje/isključivanje koja služi i za zaključavanje. S prednje strane na donjem dijelu nalazi se trackpad koji s obzirom na vrlo ugodno upravljanje prstima po zaslonu i nije od prevelike koristi. Budući da ne postoji posebna tipka za kameru, trackpad će najčešće služiti kao okidač.

Hardware

Legend dolazi s malčice bržim procesorom u odnosu na prethodnika, 600 mHz u odnosu na 528 i nešto više interne memorije, od koje je 185 MB alocirano za instalacije aplikacija. Procesor u kombinaciji s novim Android 2.1 operativnim sustavom daje odlične performanse i samo će najzahtjevniji korisnici primjetiti relativnu sporost u nekim detaljima. Radi na GSM/EDGE/3G/HSPA mrežama, a najveće brzine prijenosa podataka su 7,2 mbps u downloadu i 2 mps u uploadu. Legend podržava sve važnije vidove spajanja. Tu su Bluetooth v2.1, Wi-Fi i microUSB port putem kojeg se spaja na PC, a usjedno služi i za punjenje baterije. Pri spajanju će vam ponuditi 4 mogućnosti: Charge only, HTC Sync, Disk drive i Internet sharing, a svaka od njih se može unaprijed definirati. AMOLED zaslon s prikazom 16,7 mil. boja za razliku od TFT zaslona na Hero-u je značajan napredak. Prvo što upada u oko je drukčiji doživljaj boja tj dubina boje, možda je ovo malo i subjektivno, međutim prikaz boja i općenito karakteristike zaslona su vrhunski, međutim bajka traje sve dok se zaslon ne izloži suncu i tada cijeli doživljaj postaje nekako “običan”. Zbog ovoga, a i zbog svega navedenog u vezi s aluminijskim kućištem, HTC Legend možda i nije najbolji izbor za korištenje i pokazivanje na plaži. Veličina zaslona je 3,2″ s rezolucijom 320×480 točaka, tj. HVGA.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT