HTC U stiže 16. svibnja, a s njime i novi «squeeze» način upravljanja

Nakon što je većina proizvođača svoje adute u najvišoj klasi za prvu polovicu godine već predstavila, sve su oči sada uprte u HTC. O novom tajvanskom flagshipu neke informacije su već procurile, a vidjeli smo i nešto slika na kojima se navodno nalazi model pod nazivom HTC U.

Danas je HTC i službeno objavio da će se službena najava dogoditi 16. svibnja, a na prigodnoj ilustraciji se može vidjeti naglasak na «squeeze», što u pjesničkom prijevodu može značiti stiskanje, jer ne želim ni zamisliti kako bi izgledalo cijeđenje mobitela.

Ovo sada upućuje na glasine koje su se bile pojavile početkom godine, kada se pročulo da HTC razvija novi vid upravljanja smartfonom. Prema videu kojeg je objavio Evan Blass, možemo očekivati tzv. Sense Edge sustav, koji koristi senzore za pritisak ugrađene u bokove uređaja.

HTC očito smatra da i pored svih načina upravljanja postoji dovoljno prostora za još jednog. Vidjeli smo da je Appleov 3D Touch sustav prilično dobro prihvaćen, no u Android svijetu nije zaživio zbog nedostatka podrške na razini operativnog sustava. Kako će HTC implementirati Sense Edge i hoćemo li se priviknuti na mobitele stiskavce, teško je reći dok cijela stvar ne bude službena, odnosno dok nam ne dođe u ruke.

Treba primijetiti i stisnuto slovo U, koje na neki način potvrđuje ime uređaja HTC U. Prema dosada dostupnim informacijama, HTC U će biti pokretan Snapdragonom 835, imat će 5,5-inčni QHD zaslon te 12 MP kameru straga i 16 MP sprijeda.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]