HTC u trećem kvartalu povećao prihode i smanjio gubitak

htc-3-kvartal-2016

I HTC je danas objavio financijske rezultate za treći kvartal tekuće godine. Ukupni prihodi su iznosili 700 milijuna dolara, što je 4% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno 18 više u odnosu na prethodni kvartal. Operativna dobit je iznosila -63 milijuna dolara, što znači daje HTC u ovom razdoblju ostvario gubitak, koji je ipak manji nego godinu ranije. HTC je ovu promjenu izrazio u bruto marži, koja je lani iznosila -23,0%, a sada -9.0%.

Najveće zasluge za povećanje prihoda i smanjivanje gubitka odnosi ovogodišnji top model HTC 10, ali i fokusiranje kompanije na virtualnu stvarnost, odnosno dobrom prodajom HTC Vive VR uređaja. Ono što u ovom izvještaju nije sadržano su prihodi od proizvodnje Googleovih Pixel i Pixel XL smartfona, što će svakako popraviti krvnu sliku HTC-a u četvrtom kvartalu, ali i kasnije.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]