Huawei Ascend Mate: 6,1-inčni uređaj briše granice između smartphonea i tabletaVidjeli smo da novi 5-inčni smartphone uređaji polako postaju uobičajena pojava, a 5,3 i 5,5-inčni Galaxy Note/Note2 većina svrstava u tzv. phablet kategoriju. Mi na Mob.hr-u se s time ne slažemo, pa tako i dalje tvrdimo da je Note 2 smartphone, neovisno o tome koliko je predimenzioniran. E sad, ako 5,5 inča nije bilo dovoljno za brisanje granice između smartphonea i tableta, novi Huaweijev uređaj sa zaslonom dijagonale 6,1 inča svakako jest. Svečano objavljujemo da je su granice napokon pale.

Dakle, Huawei je danas na CES-u predstavio model Huawei Ascend Mate, s već spomenutim 6,1-inčnim zaslonom. Za razliku od upravo predstavljenog manjeg brata Frane, Matin zaslon dolazi u nešto manjoj rezoluciji, tj. 720p. Pogonski stroj je Huaweijev 4-jezgreni procesor takta 1,5 GHz, a operativni sustav Android 4.1 Jelly Bean.

Za autonomiju se brine 4050 mAh baterija, a jedan od zanimljivih dodataka je i "Magic Touch" tehnologiji koja omogućuje normalno funkcioniranje zaslona uz korištenje rukavica.

U nastavku pročitajte službenu objavu:

HUAWEI ASCEND MATE NA SAJMU CES 2013 U LAS VEGASU


 Huawei predstavio pametni telefon s najvećim ekranom na svijetu

Najnoviji uređaj ima 6.1-inčni HD ekran te najveći omjer ekrana i kućišta u industriji

Zagreb, 8. siječnja 2013.Huawei kao vodeći svjetski lider u ICT rješenjima predstavio je pametni telefon Huawei Ascend Mate s najvećim ekranom na svijetu, na svjetskom sajmu CES 2013 u Las Vegasu (SAD). Huawei Ascend Mate ima 6.1-inčni HD ekran, 1.5-gigahercni procesor s četiri jezgre i bateriju od 4050 mAh. S Quick Power Control (QPC) funkcijom iz Huaweija te tehnologijama za učinkovitost baterije Automated Discontinuous Reception (ADRX) i za brzo dijeljenje, Huawei Ascend Mate potvrđuje da veće znači i bolje.

-     Huawei Ascend Mate pomiče granice i donosi bezgraničnu zabavu, komunikaciju i kreativno iskustvo za sve osobne i poslovne potrebe. Najnoviji pametni telefon je lider u ICT industriji i pokazuje našu usmjerenost inovacijama s ciljem da napredna tehnologija bude dostupnija u cijelom svijetu – rekao je Richard Yu, predsjednik uprave Huawei Device.

Huawei Ascend Mate ima omjer ekrana i kućišta od 73 posto, odnosno najveći omjer u industriji, za najbolje iskustvo pregledavanja elektroničke pošte i dokumenata te gledanja video priloga i igrica. HD ekran od 6.1 inča je IPS+ LCD i ima razlučivost od 1280x720 točaka za nenadmašnu preciznost u jasnoći i bojama. Ujedno, ima i 'Magic touch' funkciju za napredno korištenje funkcija ekrana i s rukavicama. Uređaj je tanak i elegantan, dizajniran da ugodno leži u jednoj ruci sa samo 6.5 milimetara u svom najtanjem dijelu.

Huawei Ascend Mate napaja baterija od 4050 mAh i Huaweijev procesor Hi-Silicon s 1.5 GHz i četiri jezgre. Također, uređaj je dovoljno jednom napuniti za dvodnevno uobičajeno korištenje zahvaljujući QPC i ADRX pametnim tehnologijama za uštedu energije iz Huweija. Ujedno, baterije se najbrže napuni u usporedbi s pametnim telefonima u istom segmentu i tako uštedi preko 30 posto vremena za punjenje.

Uz globalne roaming funkcionalnosti, Huawei Ascend Mate podržava pet frekvencijskih pojaseva čime je idealan pametni telefon za korisnike koji često putuju u inozemstvo. Uređaj ima dizajniranu dvostruku antenu koja podržava prijenos podataka velike snage i optimiziran je s metodom maksimalnog kombiniranog omjera za povećanje prijema mreže do 2.5 dB te povećava ukupnu pokrivenost mrežom za 20 do 30 posto.

Pametni telefon pokreće operativni sustav Android 4.1, a ima osam megapikselnu AH stražnju kameru s HDR-om i HD prednju kameru od jednog megapiksela. Huawei Ascend Mate također ima tehnologiju za smanjenje pozadinske buke s dvostrukim mikrofonom i Dolby® sustav reprodukcije zvuka i snimanja. Uređaj ima i Augmented Reality aplikaciju za navigaciju, funkcionalnosti ‘pametno čitanje’ za brze reference na rječnike, Wikipediju i Google pretrage te ‘brzo dijeljenje’ za dvostruko ili trostruko brže podizanje fotografija, video i ostalih datoteka u usporedbi s ostalim pametnim telefonima u Wi-Fi okruženju.

Dostupan u kristalno crnoj i bijeloj boji, Huawei Ascend Mate bit će u prodaji u Kini u veljači ove godine.

Tehničke specifikacije:

 • Operativni sustav: Android 4.1

 • Korisničko sučelje: Huawei Emotion UI

 • Kamera: 8.0-megapikselna AF stražnja kamera s HDR-om i 1.0-megapikselna HD prednja kamera

 • Video: 1080P video snimanje i reprodukcija

 • Ekran: 6.1-inča HD IPS+ 1280 x 720 LCD ekran osjetljiv na dodir s Corning® Gorilla® staklom

 • Prikaz: DLNA, Huawei AirSharing

 • Težina: 198g

 • Dimenzije: 163.5 mm x 85.74 mm x 9.9 mm

 • Procesor: 1.5 GHz s četiri jezgre Hi-Silicon K3V2 + Intel XMM6260

 • Baterija: 4050 mAh

 • Vrijeme na čekanju: do 9 dana na WCDMA

 • Povezivost: WiFi a/b/g/n s Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 LE + EDR

 • Mreža: podržava UMTS pojaseve 850/900/1700/1900/2100 MHz; GSM 850/900/1800/1900 MHz

 • Audio: 3.5 slušalice

 • Podržava: žiroskop, GPS/GLONASS

 • Kompatibilnost: AVI, MPEG4, mp3, AAC+, Enhanced AAC, čitanje i uređivanje Microsoft Office i Adobe dokumenata s WPS Office

 • Predinstalirane igre: Dungeon Hunter 3

 • Boje: kristalno crna i bijela