Huawei Developer Conference (HDC) – Novi OS te nova EMUI verzija

Dongguan, Kina, 9. kolovoza 2019. – Službeno je započela Huawei Developer konferencija koja će tijekom trodnevnog događanja povezati 600 tehničkih stručnjaka iz Huaweija s gotovo 6.000 svjetski poznatih developera i partnera kako bi raspravljali o najnovijim ključnim tehnologijama i globalnom razvoju ekosustava pod temom “Rethink Possibilities”.

U 2010., dok je još bio novi igrač na tržištu mobilnih telefona, Huawei je isporučio tri milijuna mobilnih telefona. Međutim, osam godina kasnije taj se broj povećao 68 puta. U prvoj polovici 2019. godine, Huawei je, kako izvješćuje IDC, prodao 118 milijuna pametnih telefona, što je na godišnjoj razini povećanje od 24%, što i čini 17,6% globalnog tržišta pametnih telefona. Ovaj porast nije isključivo orijentiran na isporuku mobilnih telefona ili Huawei tableta, već i drugi uređaji bilježe značajne rezultate, što uzrokuje rast poslovanja diljem 170 zemalja i više od 530 milijuna korisnika. Danas, otvorena platforma Huawei HiAI ima više od 2.500 partnera i preko 140 milijuna IoT uređaja širom svijeta koji podržavaju HiLink protokole. Huawei je prerastao u industrijskog giganta i razvio preliminarne sposobnosti potrebne za izgradnju pametnog ekosustava.

Kako bi pokazao svoju softversku snagu, Huawei je na ovogodišnjem HDC-u, predstavio novi operativni sustav HarmonyOS. Ova revolucionarna tehnologija obilježava začetak inteligentne ere u Internet of Everything. “HarmonyOS povezuje sve i otvara tržište vrijedno trilijune dolara. HarmonyOS nije samo za danas i sutra, već je katalizator svih tehnologija u budućnosti”, rekao je Yu Chengdong, izvršni direktor Huawei Consumer Business , “Huawei je posvećen inoviranju naših temeljnih tehnologija, uključujući čipova i operativnog sustava, kao i rješavanja uobičajenim pitanjima, s ciljem pomaganja našim korisnicima i programerima. ” HarmonyOS je operativni sustav s otvorenim kodom, a uz to, Huawei će u potpunosti otvoriti svoj Huawei Mobile Services (HMS) globalnim programerima, omogućavajući im brz pristup ekosustavu za dijeljenje resursa.

Huawei je predstavio i novi EMUI 10, a korisnici Huawei P30 serije širom svijeta bit će prvi koji će imati prilike isprobati EMUI 10.

Huawei je također globalno lansirao uslugu App Gallery Connect, pomažući programerima u učinkovitom radu tijekom čitavog procesa kreativnosti, razvoja, distribucije i analize. Osim toga, Huawei je nadogradio svoj program Shining Star povećavajući sredstva za poticaje s milijardu kineskih jena na milijardu američkih dolara, proširujući program s Kine na globalne programere. Huawei je posvećen radu s vodećim partnerima na uspostavljanju poticajnih saveza kako bi potaknuo i podržao developere diljem svijeta u razvoju inovacija.

 
      
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]