Huawei ima 700 milijuna korisnika u svom mobilnom ekosustavu

Huawei je ovaj tjedan službeno objavio nove podatke o svom Huawei Mobile Services (HMS) ekosustavu na konferenciji u Kini. Huawei Mobile Services ekosustav sastoji se od proizvoda na kojima se nalaze Huawei servisi koji služe kao zamjena Google servisima, poput App Gallery trgovine, Huawei Pay opcije i ostalih API-ja koje Huawei zbog američkih sankcija ne može koristiti na novim uređajima.

Službeno je objavljeno da se u HMS ekosustavu nalazi 700 milijuna korisnika, što je 32% više nego prošle godine. Broj registriranih programera koji svoje aplikacije mogu izdavati u AppGallery trgovine prešao je 1,6 milijuna, što je 76% više na godišnjoj razini. Treba napomenuti da u brojku od 700 milijuna spadaju i uređaji s Google servisima, koji paralelno imaju i HMS, kao što su recimo Huawei P30 Pro ili Nova 5T i slično.

HMS je dostupan u 170 zemalja, no neki servisi su i dalje dostupni samo na šačici tržišta, kao što je recimo Huawei Pay kojeg korisnici u Hrvatskoj (i većini svijeta) ne mogu koristiti kao Google Pay alternativu, ali je dostupan u Kini, Singapuru, Rusiji… Huawei će zasigurno u nadolazećem periodu gledati proširiti dostupnost svih svojih “Google alternativa”, a posao ćemu zasigurno otežati sve veći pritisak koji se vriši na mrežno poslovanje.

via

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT