Huawei Kirin 1020 će biti izrađen u 5nm procesu i donijeti do 50% veće performanse od prethodnika

Nakon dvije generacije 7nm procesora, svijet je spreman za novi napredak, odnosno prelazak na 5nm tehnologiju izrade. Prema prvim informacijama koje dopiru iz Huaweija, ova kompanija sljedeće godine namjerava lansirati Kirin 1020 koji će naslijediti aktualni Kirin 990, predstavljen krajem ljeta na iFA sajmu u Berlinu.

Prelazak s Kirina 980 na novi 990, osim same brzine, donio je napredak u energetskoj učinkovitosti i integraciju 5G modema u sam čipset, dok bi, prema najnovijim glasinama, nasljednik potonjeg trebao biti fokusiran na brzinu.

Tako bi Kirin 1020 trebao postizati i do 50% veće performanse u odnosu na aktualni Kirin 990. Isti izvori navode da bi ovaj čipset trebao preskočiti jezgre Cortex-A77 i u startu donijeti Cortex-A78.

Ipak, najnoviji procesor ne treba očekivati u modelu P40 koji stiže na proljeće, već bi premijeru trebao doživjeti u Huaweiju Mate 40, koji bi trebao biti lansiran na jesen sljedeće. godine. Sam procesor će najvjerojatnije biti predstavljen na sljedećem IFA sajmu u Berlinu početkom rujna sljedeće godine.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT