Huawei nova 9 i Huawei Watch GT 3 – službeno predstavljeni [Prvi dojmovi]

Huawei je danas u Beču predstavio novi nova 9. Da, pomalo čudno zvuči kad ovo tako sročimo, ali nova 9 se po njihovoj želji piše s malim slovom pa smo to odlučili ispoštovati.

Riječ je o uređaju srednjeg cijenovnog ranga koji je već predstavljen u Kini prije nekoliko tjedana, a sad je konačno došao i na naše tržište. Sukladno američkim sankcijama pogoni ga Snapdragon 778G, ali bez podrške za 5G. Tu je i 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Hoće li doći i model s više memorije na naše tržište, to ćemo tek vidjeti.

Tako je nova 9 primarno namijenjen svima onima koji traže elegantan i tanak uređaj, a koji ih neće izuti iz cipela prilikom kupnje. Tako ga krasi karakteristična završna obrada poleđine, a naš primjerak, iako nazivno plave boje, presijava se od srebrne do ljubičaste, s tek pokojom primjesom plave ovisno o kutu upada svjetla. Laički bi ju mogli opisati kao “šljokičastu”.

Zapravo je teško dočarati izgled ovog smartfona jer na fotografijama ne izgleda toliko atraktivno kao uživo. To je štos s novim bojama uređaja koje su nešto drukčije od onih tradicionalnih, ili bolje rečeno završnom obradom koja je drukčija u odnosu na sve smartfone koje smo do sad susreli, barem po našem sjećanju.

Dolazi i sa stereo zvučnicima koji se čine vrlo pristojnima, ali i s čak 4 kamere na poleđini. Dvije su one koje ćete vjerojatno koristiti na dnevnoj bazi, ona primarna i pomoćna ultraširokokutna, a dok je još jedna od druge dvije zaslužena za kreiranje umjetnog polja dubine, odnosno bokeh efekta prilikom fotografiranja portreta, a druga za makro fotografiranje.

U njihovu kvalitetu nismo se previše uspjeli uvjeriti, ali u prilogu vam donosimo i nekoliko fotografija koje smo uspjeli uhvatiti s njim prilikom posjete Napulju. Primarnom 50 MP kamerom s f/1.9 otvorom blende i Huaweijevim 1/1.56” senzorom, uhvatili smo većinu priloženih fotografija, a premda kamera nema dodatne optičke stabilizacije, za sad se čini vrlo sposobna. Detaljnije ćemo se pozabaviti njome u recenziji koju možete očekivati kroz desetak dana.

U prilogu donosimo i video u kojem smo se osvrnuli na aktualnu situaciju vezanu uz aplikacije na Huaweiju i bome smo ostali ugodno iznenađeni. Jedine dvije aplikacije koje nismo uspjeli natjerati da rade kako bi trebale su Android Auto i Google Pay. Doduše, potonja čak i radi samo što nije sposobna obaviti onu najvažniju dužnost, a to je izvršiti beskontaktno plaćanje. Bude li promjena na ovom području, o tome ćemo vas svakako dodatno izvijestiti. Za sad samo možemo reći da je instalacija svih Googleovih aplikacija i servisa jednostavnija nego ikad. Više o svemu saznajte u videu ispod teksta.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT