Huawei od američkog operatera Verizona potražuje milijardu dolara za korištenje patentnih prava

Američko-kineski trgovinski rat upravo je dobio još jednu zanimljivu epizodu. Naime, Reuters javlja da Huawei od američkog operatera Verizona potražuje milijardu dolara za korištenje patenata tijekom posljednjih nekoliko godina.

Radi se o ukupno 230 Huaweijevih patenata koji su već ugrađeni u Verizonovu mrežu, a trenutno se pretpostavlja da je još barem 20 američkih operatera uključeno u uvaj slučaj.

Nakon što je Trump uveo zabranu prodaje američkih proizvoda Huaweiju, mnoge su kompanije upozoravale da će posljedice trpjeti i američke kompanije.

Tako se ispostavilo da se desetak mreža tamošnjih lokalnih operatera kompletno oslanja na Huaweijevu tehnologiju, a ova epizoda s patentima dodatno komplicira situaciju.

Naravno, nije slučajno da je ova priča na površinu isplivala upravo sada, dakle pred novu rundu pregovora dviju strana o novom trgovinskom sporazumu, a što će još isplivati do 19.08., kada istječe privremena suspenzija Trumpove odluke, ostaje za vidjeti.

U međuvremenu se ispostavilo da Huawei navodno testira više različitih verzija vlasatog operativnog sustava, a prema nekim izvorima, u igri je i Aurora, ruski operativni sustav temeljen na Jollinom Sailfishu, nastalom na ruševinama Nokijinog MeeGo projekta 2011. godine.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]