Huawei P9 prodan u više od 9 milijuna primjeraka

huawei-p9-scarlett

Huawei, treći proizvođač smartfona u svijetu, danas je objavio da je model Huawei P9, od početka prodaje u travnju, prodao u više od devet milijuna primjeraka, što je izvrstan rezultat. Također, rečeno je da je P9 prvi Huaweijev top model, odnosno flagship, koji će premašiti brojku od 10 milijuna prodanih.

Huawei je osjetio potrebu da objavu prodajnih rezultata obilježi nečim posebnim, pa je tako u Shenzhenu organizirao medijski događaj na kojem je bila prisutna i Scarlett Johansson, kao ambasadorica ovog uređaja.

Naše dojmove o ovom modelu mogli ste pročitati u opširnoj recenziji, a ako ste ga u međuvremenu kupili, svakako nam javite dojmove. U nastavku slijedi i Huaweijeva službena objava za medije.

Huawei P9 prodan u više od 9 milijuna primjeraka širom svijeta

Na događanju je sudjelovala i svjetska ambasadorica Huaweija P9, popularna holivudska zvijezda Scarlett Johansson

Na događanju organiziranom u svom sjedištu u kineskom gradu Shenzhenu, tvrtka Huawei Consumer Business Group objavila je da je flagship model pametnog telefona Huawei P9, od predstavljanja uređaja u travnju, prodan u više od 9 milijuna primjeraka širom svijeta. Ujedno, Huawei P9 prvi je flagship iz high-end segmenta koji će, prema očekivanjima, premašiti brojku od 10 milijuna prodanih uređaja.

Huawei P9 prvi je pametni telefon nastao u suradnji Huaweija i legende u svijetu fotografije, njemačke tvrtke Leica, što je rezultiralo dvostrukom kamerom koja omogućuje snimanje vrhunskih fotografija. Odmah nakon predstavljanja, Huawei P9 postavio je nove tehnološke standarde kod kamera za pametne telefone korištenjem odvojenog RGB i monokromatskog senzora, a ta tehnologija omogućuje bilježenje veće količine svjetlosti i više razine jasnoće što rezultira fotografijama superiornih boja, kao i crno-bijelim slikama izuzetne razine detalja, u pravom Leica stilu.

„Huawei je u potpunosti posvećen stvaranju i pružanju značajnih inovacija svakom korisniku što je i temelj svih naših istraživačkih i razvojnih napora, a svjetski uspjeh Huaweija P9 pokazuje da je tvrtka na putu ostvarenja zacrtanog cilja preuzimanja druge pozicije svjetskog proizvođača pametnih telefona do 2018. godine te pozicije vodećeg proizvođača pametnih telefona do 2021. godine“, izjavio je Richard Yu, predsjednik Uprave tvrtke Huawei Consumer Business Group

Kako bi na najbolji način obilježio rekordnu prodaju svog flagship uređaja, Huawei je u sjedištu tvrtke organizirao i prigodno druženje sa svjetskom ambasadoricom ovog pametnog telefona, popularnom holivudskom glumicom Scarlett Johansson. Kao velika zaljubljenica u fotografiju, Scarlett Johansson podijelila je svoja iskustva korištenja Huaweija P9, naglasivši kako joj je upravo vrhunska dvostruka kamera omogućila snimanje mnoštva savršenih fotografija. Isto tako, istaknula je i zadovoljstvo što joj je Huawei omogućio suradnju i s drugim globalnim ambasadorom ovog uređaja, zvijezdom filma Man of Steel Henryjem Cavillom te jednim od vodećih modnih fotografa Mariom Testinom, s kojima je imala priliku surađivati tijekom snimanja kampanje za Huawei P9.

Osim nagrađivane dvostruke kamere, Huawei P9 opremljen je i najpreciznijim te najbržim 3D čitačem otiska prsta na svijetu, odlikuje se aluminijskim kućištem izrađenim iz jednog dijela, 5,2-inčnim FHD ekranom te snažnom baterijom od 3000 mAh uz podršku za brzo punjenje.

Uz mnoge druge nagrade, Huawei P9 osvojio je i prestižno EISA-ino priznanje kao najbolji pametni telefon po izboru potrošača u Europi, a nakon njegovog izuzetnog uspjeha na tržištima širom svijeta, Huawei je u svojim najnovijim i dugo očekivanim uređajima Huawei Mate 9 i ekskluzivnom Porsche Design Huawei Mate 9, predstavio i drugu generaciju hvaljene dvostruke kamere razvijene u suradnji s Leica-om.

 
      
  • Najjstarija djeca

    Vrlo dobar telefon.Minus mu je skromni gpu koji je slabiji i od Adrena 330 u Snapdragonu 801.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]