Huawei predstavio Watch GT Runner za trkačeNakon predstavljanja Watch GT 3 sata, Huawei je predstavio njegovu sportsku verziju Watch GT Runner prvenstveno namijenjenu trkačima. Ovaj sat koji pokreće  HarmonyOS 2.1 je posebno dizajniran za bolje ventiliranje zapešća, ima mogućnost snimanja rute trčanja te navigacije po povratku a tu su i kompas te barometar. Trkačima će biti interesantan i Indeks spremnosti, kao i dobra vizualizacija svih parametara važnih za trčanje te digitalni trener trčanja.

Osim tih specifičnih softverskih i hardverskih rješenja koja bi trebala privući trkače, GT Runner ima 1.43 inčni oštri AMOLED zaslon (466 x 466) postavljen u 46 mm kućište teško 38.5 g koje će biti dostupno u crnoj i sivoj boji. Sat je vodootporan do 50 m dubine, a baterija će ga održati živim do 14 dana uz normalno korištenje i 7 dana uz intenzivno korištenje. Huawei je i ovdje ubacio bežično punjenje kojem je jedina prednost ako vaš uređaj podržava reverzno bežično punjenje pa sat možete nadopuniti bez potrebe za nošenjem punjača.

Interna memorija je ostala i dalje na 4GB ali je zato poboljšan GPS koji podržava  A-GPS, GLONASS, BDS, a tu su i NFC te BT 5.1. Cijena je postavljena na visokih 343 USD u Kini što znači da bi na zapadu sat mogao biti i skuplji za kojih 60 USD.

Više informacija o GT Runner satu potražite na Huawei stranicama.