Huawei u prvoj polovici 2020. ostvario 13% veće prihode

Kineski Huawei objavio je preliminarno financijsko izvješće za prvu polovicu 2020. godine koje pokazuje da se tvrtka uspješno nosila sa geopolitičkim pritiskom i zdravstvenom krizom u svijetu koja je uzrkovala probleme u lancima opskrbe i smanjenje potražnje većine proizvoda.

U kratkoj objavi Huawei navodi da je tijekom prve polovice 2020. godine ostvario CNY 454 milijardi prihoda, što je oko 64.9 milijardi američkih dolara. Ostvareni je prihod 13% veći u odnosu na prihod u prvoj polovici 2019. godine, što je impresivan podatak uzimajući u obzir u kakvim uvjetima sve tvrtke posluju zadnjih 6 mjeseci, a pogotovo Huawei koji se usput nosi i sa američkim sankcijama, koje su dio kinesko-američkog trgovinskog rata.

Još impresivnije je što je marža narasla sa 8,7% na 9,2%, rezultirajuć dobiti od oko 6,3 milijarde dolara u prvoj polovici ove godine. Odjel potrošake elektronike uprihodio je 36,1 milijardu dolara, što je skoro 15% više u odnosu na 31,5 milijardi dolara ostvarenih u prvoj polovici 2019. godine, što znači da je prodaja smartfona, tableta, laptopa, slušalica, satova i ostalih gadgeta povećana, barem po pitanju prihoda. Mreže su zabilježile 22,8 milijardi dolara prihoda, što je oko 8,2% više nego u istom razdoblju prošle godine. Odjel poslovnih korisnika uprihodio je 5,2 milijarde dolara u prvoj polovici ove godine, što je oko 7% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Nešto više informacija o isporukama vjerojatno će biti objavljeno naknadno kada se provede revizija ovih rezultata. Za sada se situacija čini dosta dobrom za Huawei, uzimajući u obzir poslovnu klimu, ali uvijek ostaje ono otvoreno pitanje koliko dugo će Huawei moći nastaviti rasti?

izvor: Huawei

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT