Huawei Watch 3 i Huawei Watch 3 Pro službeno predstavljeni. Temeljeni su na HarmonyOS-u, podržavaju eSIM i instalaciju apliakcija

Huawei je danas službeno predstavio novu generaciju pametnih satova – Huawei Watch 3. Ovaj uređaj vrti novi HarmonyOS koji je također danas predstavljen, no o njemu ćemo u posebnom tekstu, a ovdje ćemo samo spomenuti da je naglasak na jednostavnoj povezivosti s drugim pametnim uređajima kao što su mobiteli, računala, tableti i pametni televizori, odnosno na njihovoj potpunoj integraciji.

Predstavljena su dva osnovna modela – Huawei Watch 3 i Huawei Watch 3 Pro. Novost je što koriste rotirajuću krunu za upravljanje sučeljem i funkcijama. Zaslon Watcha 3 ima promjer zaslona 1,43 inča i elegantnije je dizajniran od prethodnika, a njegov AMOLED panel može svijetliti s impresivnih 1000 nita, dok gustoća točaka iznosi 326 ppi. Ukupna širina sata je 46 mm, a debljina 12,15 mm, dok zajedno s remenom teži svega 54 grama.

Senzori sata brinu se za mjerenje otkucaja srca i SpO2 vrijednosti, a tu je i senzor za mjerenje temperature kože. Naravno, tu su sve ostale funkcije za praćenje sportskih aktivnosti koje smo upoznali i na prošlim generacijama, a sada ih broji preko 100, uključujući 17 profesionalnih načina.

Zanimljivo je da Huawei Watch 3 donosi podršku za eSIM, što znači da putem 4G mreže može primati i slati podatke bez povezanosti s mobitelom, kao i obavljati telefonske razgovore. Isto tako je u stanju streamati glazbu s Huawei Music aplikacije izravno na slušalice koje nosite za vrijeme treninga.

Također, Huawei je zahvaljujući novom HarmonyOS-u donio i mogućnost instaliranja aplikacija iz AppGallery trgovine. Koji procesor točno pogoni novi sat, za sada nije poznato, ali je rečeno da ima 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Huawei Watch 3 Pro donosi nešto drukčiji izgled, s debljim rubovima oko zaslona. Kućište mu je izrađeno od titana, a zaslon zaštićen safirnim slojem. Dimenzije iznose 48x48x14 mm, a masa 68 grama. Što se softvera i funkcija tiče, ne razlikuje se od osnovnog modela, a trajanje baterije je produženo na čak 21 dan, naravno u „Ultra-Long-Lasting“ načinu rada, dok s uključenim 4G prijemom, baterija traje do 5 dana, ovisno o načinu korištenja. Također, ovo je jedan od prvih pametnih satova koji koriste dvostruki GPS band, što će dodatno poboljšati lociranje i sve funkcije povezane s GPS-om.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT