Huawei Watch GT 2 službeno predstavljen

 

Huawei je danas u Münchenu, uz Huawei Mate 30 Pro i Huawei Mate 30, predstavio i novi Huawei Watch GT 2. O ovom satu je sve više-manje bilo poznato samog predstavljanja, ali smo imamo kompletnu sliku. Watch GT 2 će doći u dvije verzije: manji s 42mm kućištem i 3D zaslonom do ruba, te veći s masivnijim 46 mm kućištem s naglašenom krunom.

Oba modela imat će Classic, Sport i Elegant verzije koje se razlikuju po dodijeljenim remenima (22 i 20 mm) i bojama kućišta, a zanimljivo je da će Huawei za uređaje s kožnim i metalnim remenom dati na poklon remen od fluorirane gume.

Dimenzija AMOLED zaslona HD rezolucije na većem (454×454) i manjem (390×390) zaslonu je ostala ista, odnosno mjeri 1.39 i 1.2 inča. Na većem modelu je zaslon došao do ruba krune što će sigurno povećati rizik od oštećenja, a Huawei i dalje krije je li površina zaslona zaštićena staklom tvrđim od onog iz prethodne verzije.

Novost na većoj verziji sata je mogućnost ostvarivanja poziva putem Bluetooth calling opcije koja bi trebala funkcionirati u krugu od 150 metara od sata. Watch GT 2 dolazi sa zvučnikom i mikrofonom pa će mogućnost obavljanja razgovora sigurno privući određenu publiku.

Huawei nudi i mogućnost slušanja glazbe direktno sa sata zahvaljujući 4GB interne memorije, a osim preko internog zvučnika pametnije je možda upariti ga s Huawei Free Buds slušalicama.

Unatoč ubacivanju opcija koje su potencijalno gladne baterije, Huawei tvrdi da će i GT 2 imati autonomiju od 14 dana uz prosječno korištenje. Baterija je kod većeg modela u odnosu na onu iz prethodnika narasla na 450 mAh, a tu je i novi Kirin A1 čipset koji i dalje koristi dvije jezgre za štedljivi rad, a testiran je na Free Buds slušalicama.

Huawei je i dalje škrtario s radnom memorijom. Tako veći model ima 32 MB, dok manji dolazi sa samo 16 MB RAM-a pa bi lagano zapinjanje u radu LiteOS-a i dalje moglo biti prisutno.

Huawei ovdje još nije prešao na novi Harmony OS, već je ostao vjeran LiteOS-u koji se do sada pokazao izvrsnim. Novost je mogućnost mjerenja aktivnosti na fitnes spravama poput Elipticala i drugih, no GT2 će moći s preciznošću pratiti i druge sportove poput plivanja, jer je i dalje otporan na vodu/more do 50 metara dubine.

Broj senzora je ostao bogat, pa GT2 dolazi s akcelerometrom, žiroskopom, geomagnetkim kompasom, optičkim senzorom za mjerenje otkucaja srca, senzorom (atmosferskog) pritiska zraka, senzorom ambijentalnog osvjetljenja te kapacitivnim senzorom. Tu su još precizan GPS te energijski efikasan Bluetooth 5.1 (BLE / BR / EDR).

Evo i osnovnih specifikacija za veći i manji model Watch GT 2 sata:

  • Dimenzije: 46 mm / 42 mm
  • Dimenzije remena: 22mm / 20 mm
  • Zaslon: 1,39 inča / 1,2 inča
  • Baterija: 450 mAh / ?
  • Procesor: Kirin A1
  • Povezivanje: Bluetooth 5.1
  • Senzori: akcelerometar, žiroskop, kompas, HR senzor, barometar, senzor ambijentalnog osvjetljenja, kapacitivni senzor
  • Ostalo: zvučnik, mikrofon
  • OS: LiteOS
  • Boje: Tamno siva / Srebrna / Siva

Za sada se ne zna kada će sat biti dostupan na našem tržištu, no cijena bi mu mogla biti slična prethodniku, odnosno približno od 249 € ili 1850 kn.

Više informacija o satu potražite na Huawei stranicama.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT