Huawei Watch GT bi mogao koristiti Harmony OS

U trgovačkom ratu između SAD-a i Kine, Huawei je izvukao najdeblji kraj. Doduše, tvrtka i dalje dobro prodaje svoje proizvode diljem svijeta ali mogućnost zabrane korištenja Androida na novim (top) modelima bi moglo dobro protresti odjel za smartfone.

Zato kompanija već neko vrijeme razvija vlastiti OS kojeg bi sada i mogao koristiti kao alternativi Androidu. Plan je plasirati HarmonyOS na cijeli asortiman proizvoda pa tako i na pametne satove. Izgledno je da bi i postojeći Huawei Watch GT satovi također mogli biti nadograđeni na HarmonyOS s obzirom na navode Petera Gaudena, globalnog menadžera za marketing. Gauden je rekao da je

HarmonyOS komcipiran na način da bi se već mogao koristiti na postojećim uređajima. Također je spomenuo da je LightOS, inače softver koji pokreće Watch GT, korišten za izradu HarmonyOS-a.

Za sada nema potvrde da bi Huawei stvarno mogao nadograditi Watch GT na HarmonyOS, ali sve će biti jasnije nakon predstavljanja Mate 30 Pro koji navodno nema dozvolu korištenja Googleovih servisa.

Uglavnom, kako su Huawei satovi imuni na Android, postoji vjerojatnost da će novi modeli možda doći s HarmonyOS-om, što ne bi bilo loše ukoliko bi radio fluidnije od LightOS-a.

Izvor: TechRadar

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT