Huawei uskoro dobiva dodatnih šest mjeseci za suradnju s američkim kompanijama

Nakon što je Huawei stavljen na američku „Entity“ listu, čime mu je bio zabranjen pristup tamošnjem tržištu i suradnji s američkim kompanijama, bio je dobio i šestomjesečni „grace“ period, no vidjeli smo da nije bio ispoštovan u potpunosti zbog iznimno kompliciranog američkog sustava sankcija.

U međuvremenu je predsjednik Trump navijestio skorašnje sklapanje konačnog trgovinskog sporazuma SAD i Kine, a Huawei bi prema njemu trebao biti njegov sastavni dio.

Najnovije vijesti sada stižu iz američkog ministarstva trgovine da će se ovaj period produljiti na dodatnih šest mjeseci, prvenstveno zbog američkih kompanija koje zbog trenutne situacije trpe štetu.

Za sada nije jasno odnosi li se ova vijest na Google, jer ga nitko izrijekom ne spominje, ali se zato spominju Qualcomm, Intel i Micron, koji zbog „pitanja nacionalne sigurnosti“ i dalje ne smiju surađivati s Huaweijem.

Bilo kako bilo, potpisivanje trgovinskog sporazuma između dvije države je blizu, a tada bi se trebala u potpunosti raščistiti i situacija s Huaweijem.

Politico

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT