I Facebook ukida podršku za BB10 platformu, BlackBerry labuđim pjevom poziva korisnike na negodovanje

BlackBerry Q20

Nije Windows Phone Mobile jedina umiruća platforma. Na samrti se već neko vrijeme nalazi i BlackBerry, za kojeg možemo reći da živi na aparatima. Ova kompanija je nedavno lansirala novi model BlackBerry Priv, koji za operativni sustav koristi – Android, što je zapravo najbolji dokaz što misli o vlastitom OS-u. Naime, BlackBerry 10 je lansiran prije tri godine, ali se nije uspio probiti do šireg kruga kupaca, a kamoli konkurirati vladajućem dvojcu – iOS-u i Androidu.

Nedavno je WhatsApp, najpopularniji chat servis, objavio kako do kraja godine namjerava prestati pružati podršku za BlackBerry OS, što je šokiralo i ono malo korisnika ove platforme. Sada je stigao i novi hladan tuš i to iz Facebooka, koji prestaje s podrškom za BlackBerry OS već 31.03.

Facebook API od tada više neće biti dostupan, što znači da će aplikacija za BlackBerry OS tada prestati s radom, a ukoliko ju nadogradite, preusmjerit će vas na Facebookov mobilni web. Dakle, Facebook će se moći i dalje koristiti, ali samo preko sučelja web preglednika.

Uprava BlackBerryja je na ove najave Facebooka i kćerinskog mu WhatsAppa reagirala izrazivši razočarenje i žaljenje. Budući da Zuckerberga i ekipu nisu mogli nagovoriti da promjene mišljenje, pozvali su svoje korisnike da na društvenim mrežama kažu što misle i kako se osjećaju.

Znači, ako ste jedan od razočaranih korisnika, putem hashtaga #ILoveBB10Apps možete izraziti svoje negodovanje, odnosno flejmati i hejtati Facebook, dakle lajati na mjesec. Da su se u BlackBerryju ranije potrudili zadržati korisnike, do ovoga sasvim sigurno ne bi došlo.

Nekada slavni BlackBerry, nepoznatiji po svojim smartfonima s fizičkom tipkovnicom, te izvrsnim servisima namijenjenim poslovnim korisnicima, upao je u zamku pokušaja izravnog konkuriranja Appleu, a kasnije i Googleu, što ga je dovelo na rub propasti. Umjesto da su ulagali u poslovni sektor, gdje su do tada bili neprikosnoveni vladari, fokusirali su se na široko tržište koje ih je na kraju progutalo.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT