I Facebook ukida podršku za BB10 platformu, BlackBerry labuđim pjevom poziva korisnike na negodovanje

BlackBerry Q20

Nije Windows Phone Mobile jedina umiruća platforma. Na samrti se već neko vrijeme nalazi i BlackBerry, za kojeg možemo reći da živi na aparatima. Ova kompanija je nedavno lansirala novi model BlackBerry Priv, koji za operativni sustav koristi – Android, što je zapravo najbolji dokaz što misli o vlastitom OS-u. Naime, BlackBerry 10 je lansiran prije tri godine, ali se nije uspio probiti do šireg kruga kupaca, a kamoli konkurirati vladajućem dvojcu – iOS-u i Androidu.

Nedavno je WhatsApp, najpopularniji chat servis, objavio kako do kraja godine namjerava prestati pružati podršku za BlackBerry OS, što je šokiralo i ono malo korisnika ove platforme. Sada je stigao i novi hladan tuš i to iz Facebooka, koji prestaje s podrškom za BlackBerry OS već 31.03.

Facebook API od tada više neće biti dostupan, što znači da će aplikacija za BlackBerry OS tada prestati s radom, a ukoliko ju nadogradite, preusmjerit će vas na Facebookov mobilni web. Dakle, Facebook će se moći i dalje koristiti, ali samo preko sučelja web preglednika.

Uprava BlackBerryja je na ove najave Facebooka i kćerinskog mu WhatsAppa reagirala izrazivši razočarenje i žaljenje. Budući da Zuckerberga i ekipu nisu mogli nagovoriti da promjene mišljenje, pozvali su svoje korisnike da na društvenim mrežama kažu što misle i kako se osjećaju.

Znači, ako ste jedan od razočaranih korisnika, putem hashtaga #ILoveBB10Apps možete izraziti svoje negodovanje, odnosno flejmati i hejtati Facebook, dakle lajati na mjesec. Da su se u BlackBerryju ranije potrudili zadržati korisnike, do ovoga sasvim sigurno ne bi došlo.

Nekada slavni BlackBerry, nepoznatiji po svojim smartfonima s fizičkom tipkovnicom, te izvrsnim servisima namijenjenim poslovnim korisnicima, upao je u zamku pokušaja izravnog konkuriranja Appleu, a kasnije i Googleu, što ga je dovelo na rub propasti. Umjesto da su ulagali u poslovni sektor, gdje su do tada bili neprikosnoveni vladari, fokusirali su se na široko tržište koje ih je na kraju progutalo.

 
      
 • JFK

  Nisam mogao vjerovat da će se spustit ovako nisko. A kad se samo sjetim bahaćenja u Antennagate

 • Lucky

  Da bar ukinu podrsku za android

 • JFK

  Da bar nekima ukinu internet

 • Sterne

  Zar stvarno mislite da je windows umiruca platforma??

 • Zvonimir

  Zar ti stvarno misliš da nije? U 5 godina zauzeli 1% tržišta, developeri odustaju od razvoja aplikacija, gubi podršku najvećih, a za nadgoradnju na Win 10 im je trebala cijela godina od prvog builda. Za to vrijeme Microsoft razvija appove za Android i iOS. Da nije tragično bilo bi smiješno.

 • Don Hrle

  Pa ček,Blackberry je bar imao službeni app od FB-a….vo to ni nemate do dana današnjeg.

 • mario

  Ak je mjerilo uspješnosti platforme facebook aplikacija…

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]