I Samsung razmišlja o isporuci mobitela bez punjača u prodajnom pakiranju?

Prema najnovijim izvještajima koji dopiru iz Južne Koreje, i Samsung bi sljedeće godine neke svoje modele mogao isporučivati bez punjača, baš kao što je nedavno procurila glasina da bi Apple svoj iPhone mogao isporučivati bez punjača i slušalica.

U Samsungu navodno još uvijek razmišljaju o ovakvom potezu kako bi smanjili troškove proizvodnje, ali i gomilanje elektroničkog otpada, a nije isključeno da se radi o puštanju probnih balona da se vidi reakcija korisnika.

Ideja smanjivanja gomilanja elektroničkog otpada, kao i rezanja troškova proizvodnje, sama po sebi nije loša, jer budimo realni, mnogi od nas godinama koriste iste punjače. S druge strane, postavlja se pitanje kako će nova tehnologija brzog punjenja koje je svake godine sve brže i brže, uhvatiti kolotečinu sa starim punjačima. Za pretpostaviti je da će proizvođači za novu tehnologiju brzog punjenja ponuditi posebne punjače koji će se kupovati odvojeno, i sigurno neće biti jeftini, pa tko voli nek’ izvoli.

Naravno, ovu, kao i prethodnu glasinu vezanu uz Apple, treba uzeti s dobrom dozom rezerve, ali nije isključeno da se upravo ovakav scenarij odigra u bliskoj budućnosti.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT