iFixit rastavio Samsung Galaxy S8 Plus, loše vijesti za servisere i neoprezne

Samsung Galaxy S8 i njegov malo veći brat Galaxy S8 Plus polako stižu na police trgovina, pa je tako došlo vrijeme da ih se dočepa i iFixit ekipa, inače poznata po rastavljanju raznih uređaja, te davanju mišljenja o njihovoj popravljivosti.

Prema njihovom zaključku, Galaxy S8+ ne spada u uređaje koji su lako popravljivi, te su mu dali ocjenu 4/10. Kao razlog se navodi činjenica što je u velikoj mjeri korištena tehnologija lijepljenja. Među ostalim, tom su tehnologijom vezani prednje i stražnje staklo, što znači da otvaranje uređaja nije jednostavno.

Štoviše, izmjena prednjeg stakla bez oštećenja samog zaslona je upitna, što dodatno komplicira stvari, a razlog tome je njegov zakrivljeni oblik. Zato dobro pazite svog zakrivljenog ljubimca, jer ako ga razbijete, pripremite se na dodatne troškove.

S druge strane, iFixit navodi da su određene komponente unutar uređaja modularne i zamjenjive neovisno jedna o drugoj, što znači da će izmjena nekih od njih mogla biti povoljnija. Ukoliko vas zanimaju detlaji, posjetite iFixit.

 
      
 • Haznj

  Svake godine sve gore… ovaj mi se čini da ce se razbit cim poljubi beton.. a zna se kolko je zamjena ekrana, skoro pola mobitela

 • Kmica

  Ma točno tako njima je u interesu da kupiš drugi, a svaki put kad ga razbiješ je ipak tvoja krivica. Evo danas sam ih isprobao oba i S+ leži puno bolje u ruci nego Mate9 jer je 1cm uži a obični S je točno ono što neki traže manji uređaj vrhunskih karakteristika.

 • Bojan

  S8+ je uzi od Mate9 za 5,5mm ako cemo bas u detalje. Obican S8 je 1cm uzi 🙂

 • realist

  Ne kuzim. JerryRigEverything ga je rastavio u roku minute bez ikakvih problema. I jos se malo poigrao s baterijom da vidi hoce li eksplodirati ili se zapaliti..i srecom, nije se 🙂

 • Alen

  Znaci lijep mobitel koji će se morati čuvati kao kap vode na dlanu ili u nekoj masci gdje će se gubiti poanta lijepog uređaja. Staklo sprijeda, straga i sastrane, kako god da padne, negdje će vjerojatno puknuti. Samim time se gubi vodootpornost, a ako nedaj Bože ekran, baciti još pola svote ionako preskupog mobitela na popravak, jer isti ne možete promjeniti sami kao npr.na iPhoneu(odvrneš 2 šarafa i sve ti je dostupno i modularno). Ista stvar s banalnom stvari kao sto je baterija.
  Znaci jedino će na dobitku biti Samsung i serviseri.

 • Kmica

  Nisam htio cjepitdlačit ali točno tako i leži u ruci puno bolje s manjim osjećajem da će ti ispasti.

 • Goran

  “…ako ga razbijete, pripremite se na dodatne troškove.”, ma tko bi rekao 😉
  Kao da citirano inače ne vrijedi za sve uređaje.

 • Krešimir Blažev

  Vrijedi, da, ali će ovdje biti malo veći 🙂

 • realist

  pogledaj razne durability testove…techrax npr. itd…usporedbe s iphone-ima itd..nije sve tako crno bijelo..ja sam se posteno iznenadio..

 • realist

 • Spaceman

  Osiguraš si mobitel :))

 • Alen

  Stvar je u cijeni popravka. Za jedan moraš ići u servis i platiti oko 2500kn, a drugi možeš sam popraviti doma. Previše je to para samo da bi fora izgledao uređaj na rubu

 • realist

  Koji to mob danasnji mozes doma popraviti? A gle, ako kupis nesto za te pare valjda ces i paziti na to..neces ga bacati po podu..

 • Alen

  iPhone. Doslovce odsarafis ona 2 sarafa na dnu i sve ti je lako dostupno i zamjenjivo. Kod Galaxya zbog zaobljenog stakla riskiraš da se staklo slomi a i ekran. I još je sve zaljepljeno masom ljepila. I naravno zamjenski zaobljeni ekran nemozes samo tako naći. Ne poznajem nikog da je na Galaxyima od s6 na dalje ista sam mijenjao, s druge strane znam masu frendova koji su si samostalno mijenjali baterije i ekrane na iPhoneima ako bi ih razbili od 4ke nadalje. Jednostavno iPhone je punooo lakše popravljiv. To govori i bodovanje iFixit stranice 8/10 za iPhone i 4/10 za Galaxye, dakle doslovce duplo lakše.

 • Polanč

  Ne pričaj gluposti sa ta dva šrafa, vidi se da nemaš pojma.. jel si ti uopće ikada rastavljao iphone? Npr. kada na iPhone 4s odšarafiš ta dva šarafa, onda imaš još 28 šarafa i oko 10 konektora da dođeš do ekrana, plus zagrijavanje jednog dijela sa fenom tako da ljepilo popusti… Ne velim da je jednostavnije na samsungu, ali nije ni iPhone jednostavan kako ti pričaš…

 • Alen

  Ovisi koja verzija. Ali npr. Da dođeš do baterije ili bilo čega puno je lakše. Nije sve samo zaljepljeno. Frendu smo na 4S zamjenili bateriju dok si rekao keks

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]