Igrate Wordle? Uskoro ćete taj užitak morati platiti

S vremena na vrijeme, internet zadesi trend koji se širi brzinom svjetlosti. Takav je slučaj i s trenutno iznimno popularnom online igrom Wordle, koju su u samo nekoliko mjeseci počeli igrati milijuni ljudi.

Radi se o strateškoj igri pogađanja riječi od pet slova (na engleskom jeziku), a odlikuje ju izrazita jednostavnost. Početkom studenog prošle godine, Wordle je imala 90 igrača. U siječnju je taj broj narastao na 300.000, da bi ju sada igrali milijuni ljudi na dnevnoj bazi. Najveći rast je dođivjela kad je uvedena mogućnost jednostavnog dijeljenja vlastitih rezultata, što je imalo ključan učinak na povećanje popularnosti.

Ono što je iznimno važno je činjenica da je igra besplatna, no to bi se uskoro moglo promijeniti. Naime, igru je kupio američki New York Times, za trenutno nepoznat iznos, a špekulira se da se radi brojci od sedam znamenki.

U New York Timesu napominju da će se igra preseliti na njihovu web stranicu i da će inicijalno ostati besplatna, no istovremeno su ostavili mogućnost da će igranje u budućnosti naplaćivati. Igra bi navodno trebala pomoći New York Timesu da do 2025. godine ostvari plan od 10 milijuna pretplatnika, za koje će vjerojatno biti uključena u cijenu pretplate.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT