iOS 13 donosi Dark mode na razini operativnog sustava, undo gestu…

Prema najnovijim glasinama koje prenosi 9to5Mac, sljedeći Appleov mobilni operativni sustav iOS 13 trebao bi donijeti nativnu podršku za dark mode, odnosno tamnu pozadinu. Ovo će svim aplikacijama omogućiti iskorištavanje kontrasta zaslona, što će imati izravan utjecaj na štednju energije. Novi Dark mode će biti dostupan kako za iPhone, tako i za iPad.

Od ostalih novosti koje će Apple predstaviti u novoj verziji iOS-a spominje se „undo“ gesta, dakle vraćanje radnje na prethodno stanje, ali i dublje multitasking opcije.

Promjene bi trebalo doživjeti i Safari preglednik koji bi na iPadu u startu trebao otvoriti desktop verziju određenih stranica kako bi ih spriječio u forsiranju mobilne verzije, namijenje isključivo iPhoneu. Mail aplikacija će navodno dobiti opciju „pročitaj kasnije“ kao i unaprijeđene filtere koji će lakše kategorizirati poruke.

Novi iOS bi trebao donijeti i redizajn određenih segmenata sučelja, ali i mnoge druge novosti o kojima ćemo detalje doznati za neka dva mjeseca, na Appleovoj redovitoj WWDC konferenciji.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]