iOS 13 Public Beta dostupan za preuzimanje – evo kako ga instalirati

Vlasnici Appleovih uređaja, odnosno barem oni koji su se prijavili u Beta program, od danas mogu isprobati prve Public Beta verzije operativnih sustava iOS 13, iPadOS i macOS Catalina.

Ukoliko želite istraživati i nadograditi svoje uređaje na prvu javnu betu, otiđite na Appleve stranice i prijavite se u Beta program. Imajte na umu da se radi o beta verziji softvera, dakle onoj koja nije ni konačna ni potpuno stabilna, tako je prije nadogradnje svakako pametno učiniti backup kako biste u slučaju da nešto krene po zlu, sustav mogli vratiti na staro.

iOS 13, iPadOS i macOS Catalina predstavljeni su početkom mjeseca na Appleovoj redovitoj WWDC konferenciji. iOS 13 je u startu bio dostupan u developer beta verziji, no u Appleu su očito sigurni da je dovoljno stabilan kako bi ga pustili u javnu betu.

Konačna verzija iOS-a 13 bit će dostupna u rujnu, paralelno s predstavljanjem nove generacije iPhonea.

Kako instalirati iOS 13 Public Beta?

– Napravite backup uređaja

– Prijavite se u Apple Beta Software program

– S iste stranice preuzimte iOS 13 public preview profile izravno na uređaj dodirom na “Install profile

– Kad je profil instaliran, otićite u Settings, odnosno Postavke i naći ćete novu sekciju: “Profile downloaded“. Odaberite i instalirajte profil.

– iPhone će se resetirati kako bi instalirao profil

– Nakon što se uređaj ponovo pokrene, otiđite u SettingsGeneralUpdate Software i instalirajte iOS 13 beta update

 

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]