iOS 13 Public Beta dostupan za preuzimanje – evo kako ga instalirati

Vlasnici Appleovih uređaja, odnosno barem oni koji su se prijavili u Beta program, od danas mogu isprobati prve Public Beta verzije operativnih sustava iOS 13, iPadOS i macOS Catalina.

Ukoliko želite istraživati i nadograditi svoje uređaje na prvu javnu betu, otiđite na Appleve stranice i prijavite se u Beta program. Imajte na umu da se radi o beta verziji softvera, dakle onoj koja nije ni konačna ni potpuno stabilna, tako je prije nadogradnje svakako pametno učiniti backup kako biste u slučaju da nešto krene po zlu, sustav mogli vratiti na staro.

iOS 13, iPadOS i macOS Catalina predstavljeni su početkom mjeseca na Appleovoj redovitoj WWDC konferenciji. iOS 13 je u startu bio dostupan u developer beta verziji, no u Appleu su očito sigurni da je dovoljno stabilan kako bi ga pustili u javnu betu.

Konačna verzija iOS-a 13 bit će dostupna u rujnu, paralelno s predstavljanjem nove generacije iPhonea.

Kako instalirati iOS 13 Public Beta?

– Napravite backup uređaja

– Prijavite se u Apple Beta Software program

– S iste stranice preuzimte iOS 13 public preview profile izravno na uređaj dodirom na “Install profile

– Kad je profil instaliran, otićite u Settings, odnosno Postavke i naći ćete novu sekciju: “Profile downloaded“. Odaberite i instalirajte profil.

– iPhone će se resetirati kako bi instalirao profil

– Nakon što se uređaj ponovo pokrene, otiđite u SettingsGeneralUpdate Software i instalirajte iOS 13 beta update

 

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT