iOS 14.5 donosi mogućnost otključavanja putem Face ID-a i kad nosite masku, ali uz uvjet da imate Apple Watch

Od izbijanja pandemije koronavirusa, korisnici novijih iPhonea su se susreli s problemima vezanim uz biometrijsko otključavanje uređaja. Naime, Face ID nije u stanju prepoznati lice vlasnika pokriveno maskom koja je obavezna u svim zatvorenim prostorima, a senzor otiska prsta je davno nestao.

Ipak, Apple je tome sada doskočio lansirajući iOS 14.5 koji omogućuje otključavanje putem Face ID-a, ali uz jedan uvjet. Naime, na ruci morate imati – Apple Watch. Funkcionalnost je nazvana „Unlock with Apple Watch“, a radi tako da Face ID mora detektirati masku, dok sam Apple Watch mora biti na vašoj ruci i zaštićen lozinkom.

Imajte na umu da ovo vrijedi samo za otključavanje uređaja, dok ćete za plaćanje u App Storeu ipak morati utipkati lozinku.

Na kraju spomenimo da iOS 14 dolazi u beta verziji i donosi novu razinu kontrole nad aplikacijama, odnosno postrožava način na koji one prate vaše aktivnosti.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT