iOS 14 nakon restarta vraća zadane aplikacije na Safari i Mail, neovisno o korisnikovom izboru

Apple je ovog tjedna pustio novu verziju iOS-a u inačici 14 za korisnike iPhone 6s uređaja i novijih. Nova verzija iOS-a donosi moćniji početni zaslon koji podržava widgete, ali i mogućnost izbora zadanog preglednika i email klijenta.

Osim što je dobro za korisnika da može postaviti svoje zadane aplikacije, što su mnogi iskoristili da za zadani preglednik postave Chrome, a za zadani mail klijent Gmail ili Outlook, ovaj potez također je nužan iz perspektive tržišnih regulatora, jer je upravo zbog izbora internet preglednika na Windowsima Microsoft bio više puta kažnjavan i u konačnici prisiljen da prilikom prvog postavljanja računala pita korisnika za zadani preglednik, barem na području Europske Unije.

Korisnici su primjetili da nakon što ponovno pokrenu iPhone sa iOS-om 14, Apple zadane aplikacije za preglednik i mail vrati na Safari i vlastitu Mail aplikaciju. Budući da to nije predviđeno ponašanje kada korisniku omogućite da postavi zadane aplikacije, vjerojatno je riječ o bugu. Kako je Apple u pitanju, koji je notoran po tome da rijetko ili nikad ne priznaje pogreške, satirično se postavlja i pitanja da nije možda ovo feature, a ne bug?

Apple službeno nije reagirao, a nadolazeće nadogradnje pokazat će je li vraćanje Appleovih aplikacija kao zadanih nakn ponovnog pokretanja zapravo bug.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT