iOS 15 donosi red u kaotični svijet notifikacija

Još jedna od značajnijih novosti na novom iOS-u 15 je poboljšanje funkcioniranja sustava obavijesti. U kaotičnom svijetu, kada vam doslovno svaka web stranica, a posebice aplikacija želi slati push obavijesti, i pri tome dođi na vrh popisa, prilično se teško snaći, a Apple u taj kaos sada namjerava uvesti red.

Novi iOS 15 donosi „Notofication summary“ (tko zna kako će ovo prevesti na hrvatski), tj. funkciju koja će omogućiti filtriranje notifikacija prema važnosti. Prema onome što smo uspjeli vidjeti u zaista kratkoj prezentaciji, popis obavijesti više neće biti beskonačan, i zauzimat će manje mjesta.

Tako ćete obavijesti i poruke od konkretnih ljudi imati priliku pročitati odmah, dok će obavijesti npr. nekih aplikacija kojima sami odredite niži prioritet, morati pričekati.

Naravno, ovo se tek treba pokazati u praksi, odnosno koliko će biti korisni, a koliko će donijeti propuštenih obavijesti, a u međuvremenu ćemo svakako doznati još detalja.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT