iPad Air – Recenzija

Kamera

O fotografiranju tabletom već smo nebrojeno puta govorili i zaključili da ono baš i nema puno smisla, osim za eventualno skeniranje dokumenata. No, čak i ako se odlučite na turistički izlet i umjesto Nikona oko vrata objesite iPad, znajte da će fotografije ispasti izvrsne. Jedino što nećete moći je snimanje u mraku jer tableti nemaju bljeskalicu.

Kamera ima senzor od 5 megapiskela i vrlo jednostavno, možda bolje reći, spartansko sučelje bez mogućnosti podešavanja bilo kakvih parametara. Omogućen je odabir okidanja fotografija, snimanja videa, sužavanja kadra na omjer 1:1 (kvadrat), HDR  i aktivacija prednje kamere, a u općim postavkama je moguće podesiti dijeljenje fotografija s drugim servisima.

Kamera snima i 1080p video koji je unatoč blagom stupnju kompresije (bitrate cca 17 Mbps) pun detalja, s vjernim prikazom boja i općenito vrlo kvalitetan. Jedan takav primjer pogledajte u nastavku.

Prednja kamera uglavnom služi za video chat kojeg Apple naziva FaceTime. Može okinuti fotografije veličine 1,2 megapikslea, ali i snimiti 720p video. FaceTIme video pozivi se odvijaju putem interneta i za to bi najbolje bilo koristiti WiFi.

IMG_0023 IMG_0026 IMG_0027

Baterija

Baterija iPada Air ima kapacitet od 32 Wh, što je vidljivo manje od 42 Wh koliko je imao prethodnik, no ovo smanjenje kapaciteta niti malo nije utjecalo na autonomiju. Standardno deklarirano vrijeme trajanja baterije iPada je oko 10 sati, a pod radom se podrazumijeva surfanje internetom ili neprestana video reprodukcija. U našem slučaju, iPad Air je izdržao više od 12 sati kombiniranog rada, što malo koji 10” tablet može. Potrebno je napomenuti da će jedino stream videa preko WiFi-a ili mobilne mreže (ako ste milijunaš), dodatno povećati potrošnju, ali ne više od 10 – 15%. Povećanje potrošnje od oko 10% možete očekivati i kada je uređaj spojen na 4G mrežu.

Zaključak

Ne treba biti genijalac za zaključiti da je iPad Air najbolji iPad do sada. Je li najbolji tablet općenito, to ćemo ostaviti za neku drugu temu. Znamo da nije zahvalno ulaziti u raspravu oko izbora OS-ova, jer to mnogi doživljavaju (pre)emotivno. Ono čime se Apple iPad Air svakako može pohvaliti je fluidnost i ispoliranost sučelja, besprijekoran rad, izvrsan zaslon i vrlo izdržljiva baterija. Standardno prisutna ograničenja operativnog sustava vjernim Appelovim korisnicima neće smetati, ali bi se oni koji dolaze s drugih platformi mogli naći u neobranom grožđu.

iPad Air možete pronaći u HGspot trgovinama ili u web shopu po cijeni od 3.969,00 kuna za 16 GB WiFi model, dok bi se ostali u prodaji trebali pojaviti uskoro.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT