iPhone 11: procurili novi detalji o kamerama

Bespućima interneta ponovo su počele kružiti glasine o sljedećoj generaciji iPhonea, a najnovije sugeriraju kako će iPhone 11 (ili kako će se već zvati), dobiti novu generaciju 3D kamere za Face ID sustav, odnosno prepoznavanje lica. Razlika u odnosu na dosadašnje, očituje se u tome što će pokrivati veći kut, a to će utjecati na lakše i brže otključavanje uređaja. O kojim vrijednostima se radi, za sada nije poznato.

Da će na novi iPhone na poleđini imati tri kamere poznato je otprije, no danas doznajemo da će jedna od njih biti ultra-širokokutna, što je u skladu sa sveopćim trendom, a trebala bi pokrivati kut od 120 stupnjeva.

Druga novost kod kamere odnosi se na mogućnost ugradnje optičke stabilizacije na njih sve tri. Naime, pored ultra-širokokutne, uređaj će imati standardna i telefoto kameru, o kojoj za sada još uvijek ne znamo koliku vrijednost optičkog povećanja će podržavati.

Treća novost je nova LED bljeskalica koja neće fizički narasti, ali bi navodno trebala biti osjetno jača od aktualne. Na kraju priče o kameri spomenimo i novi ISP koji bi trebao podnijeti općem podizanju kvalitete fotografije.

Od otprije poznatih detalja spomenimo novi A13 procesor, ali i iOS 13, koji će na razini operativnog sustava donijeti dark mode, odnosno tamnu temu, koja će za potpun doživljaj trebati i podršku proizvođača aplikacija.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni dizajn koji s prednje strane očito neće doživjeti veće promjene, no sa stražnje će dobiti prilično veliku i ružnu grbu modula kamere, koja će pritom još biti smještena asimetrično.

Vjeruje se da će Apple u početku predstaviti dva modela, jednog sa zaslonom dijagonale 5,8, a drugog 6,5 inča.

S druge strane, ne treba zanemariti činjenicu da su sve dosadašnje slike koje prikazuju sljedeći iPhone zapravo renderi kreirani na temelju dostupnih informacija, tako da konačni proizvod na kraju može sadržavati i manje ili veće izmjene.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT