iPhone 11 – sve što smo do sada doznali o njemu

Još je otprilike tjedan dana ostalo do službenog predstavljanja nove generacije iPhonea, pa je tako došlo vrijeme da sumiramo sve glasine, odnosno već poznate informacije.

S obzirom da s još nijednom nije dogodilo da glasine glede dizajna „omanu“, možemo biti posve sigurni da će, nažalost, tako biti i ovaj put.

Kažem nažalost zato jer će novi iPhone sa stražnje strane donijeti poveći modul s trima kamerama i bljeskalicom, kojeg već sada neki zovu bubreg, a neki štednjak. Oko ovog detalja se ne bi digla tolika buka da je modul u ravnini s površinom, no s obzirom da nije, dapače, prilično je „izbačen“, s pravom možemo prigovoriti na njegov dizajn. No, ne brinite, ljubitelji Googleovog Pixela će također moći uživati u sličnoj koncepciji.

Što se prednje strane tiče, čini se da će iPhone 11 (ili kako će se već zvati), izgledati otprilike isto kao prethodnik, a u ponudi će navodno biti tri modela – iPhone 11, iPhone Pro i iPhone 11 Pro Max. Najmanji model bi trebao sadržavati 4, a dva veća 6 GB RAM-a. Sva trojica će biti pokretana novim Appleovim A13 procesorom, sadržavat će Face-ID biometriju i dvosmjerno bežično punjenje.

Najmanji model će imati 5,8, a najveći 6,5-inčni zaslon, dok bi onaj srednji trebao ponuditi 6,1 inča u dijagonali. Za sva tri modela je znakovito da neće sadržavati Appleov Touch 3D sustav upravljanja, koji je svojedobno poslužio kao opravdanje za izbacivanje 3,5 mm audio utora. S obzirom da 3D Touch nije postigao veću popularnost među korisnicima, njegovo izbacivanje je samo logičan slijed događaja.

U najjeftinijem modelu možemo očekivati dvostruku 12 MP kameru i 12 MP prednju kameru, dok bi dva veća modela trebala imati trostruku. Prema dosadašnjim glasinama sve tri bi trebale imati 12 MP senzor, s tim da će vjerojatno dobiti različite leće, od ultra širokokutne do telefoto, samo je pitanje o kojim vrijednostima se radi. Naime, vidjeli smo da je raspon na Androidima prilično velik, od 12 mm ultra-širokokutne kamere na Samsungovim modelima, do 5x optičkog povećanja na Huaweiju P30 Pro. Gdje će se Apple u ovoj priči smjestiti, ostaje za vidjeti.

Što se baterija tiče, najmanji model bi mogao donijeti kapacitet od 3110, srednji 3190, a najveći 3500 mAh. Ukoliko vam se ove brojke ne čine dovoljnima, ne brinite, jer iOS uređaji inače pokazuju znatno manju glad za resursima od Androida.

Dva veća uređaja bi trebala donijeti i podršku za Apple Pencil, dakle onaj s iPada kojeg inače morate kupiti odvojeno, a osnovni modeli bi napokon u startu trebali ponuditi 128 GB interne memorije. Jedino najmanji model bi trebao početi sa 64 GB.

U ovom trenutku neki izvori čak barataju cijenama na američkom tržištu, koje bi za početne modele (bez poreza) trebale iznositi 749, 999, odnosno 1099 dolara.

Koliko će se ove glasine poklopiti s činjenicama, doznat ćemo 10. rujna, za kada je zakazano službeno predstavljanje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT