iPhone 13 će navodno omogućiti satelitsku komunikaciju

Kako se približava dan predstavljanja nove generacije iPhonea, sve je glasniji i najpoznatiji analitičar kad je Apple u pitanju – Ming-Chi Kuo. Ovaj prorok sada sugerira da će iPhone 13 doći s mogućnošću satelitske komunikacije.

Ovdje ne misli na GPS, već na satelite u niskoj orbiti, tzv. LEO (Low Earth Orbit), što bi trebao postići putem Qualcommovog X60 modema. Ovo znači da će iPhone biti u mogućnosti uspostaviti vezu i na području koje nije pokriveno signalom operatera.

Naravno, ovo, ukoliko je istina, samo je otvaranje mogućnosti, a na operaterima satelitskih komunikacija je da sustav upogone. Kuo spominje Globalstar, ali u igri su navodno još neki. Napomenimo da satelitski telefoni postoje već godinama, ali i to da njihovo korištenje nije baš jeftino.

Koliko su ove glasine točne, trebali bismo doznati na predstavljanju novog iPhonea, dakle kroz koji tjedan, a kada će se funkcionalnost eventualno zaživjeti, ostaje za vidjeti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT