iPhone 5 u T-centrima od 2. studenog

HT je upravo izvijestio da prodaja iPhonea 5 u T-centrima započinje 2. studenog, a otvorena je i mogućnost predbilježbe na adresi https://www.hrvatskitelekom.hr/iphone5/predbiljezba. Povodom dolaska iPhonea 5 u ponudu, Hrvatski Telekom je već osigurao dovoljnu količinu nano SIM kartica čija će zamjena, naravno, biti besplatna. U nastavku možete pročitati službenu objavu:

 

Hrvatski Telekom će iPhone 5 ponuditi od petka, 2. studenoga, a dostupan će biti u T-Centrima širom Hrvatske. Korisnici se za svoj primjerak uređaja mogu predbilježiti već sada na adresi: https://www.hrvatskitelekom.hr/iphone5/predbiljezba. Također, NanoSIM kartice potrebne za besprijekorno korištenje uređaja, već se mogu nabaviti u T-Centrima, a zamjena postojećih SIM kartica za NanoSIM je besplatna.

 

iPhone 5 je najtanji i najlakši iPhone dosad, a dolazi u promijenjenom dizajnu u kojem se ističu: novi 4-inčni Retina zaslon, Appleov A6 procesor za fantastične brzine te ultrabrza wireless tehnologija – sve to uz poboljšano trajanje baterije. iPhone 5 pokreće iOS 6, najnapredniji operativni sustav za mobilne uređaje na svijetu, koji donosi preko 200 novih mogućnosti uključujući Facebook integraciju i Passbook organizaciju podataka.

 

“Suradnja s Appleom uvijek je bila posebno uzbudljiva. Jako mi je drago što će vrhunske performanse ovog uređaja moći iskoristiti daleko više naših korisnika, budući da značajno proširujemo 3G signal diljem zemlje. Važno nam je da svi naši korisnici imaju pristup brzom Internetu, to nam je strateška smjernica. Već sada smo dostupnost brzim internetom povećali korisnicima na širokom području središnje i istočne Hrvatske, a slijedi i ostatak zemlje. Također, imamo i najveću pokrivenost 4G signalom, a korisnicima smartfona uskoro ćemo ponuditi i uslugu na našoj LTE tehnologiji”, rekla je Nataša Rapaić, operativna direktorica Sektora za marketing za privatne korisnike HT-a.

 

Hrvatski Telekom nudi najveću populacijsku pokrivenost 3G i 4G brzim signalom. U ožujku ove godine prvi je Hrvatskoj, i među prvima u Europi i regiji, pustio u komercijalni rad 4G mrežu baziranu na LTE tehnologiji te nudi najveću pokrivenost te mreže u četiri najveća grada: Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

 

Visoka kvaliteta mreže jedan je od ključnih čimbenika koji omogućavaju vrhunsku razinu usluge kakvu HT pruža svojim korisnicima. Hrvatski Telekom redovito provodi glasovna i podatkovna mjerenja svoje mobilne mreže koja pokazuju kako je T-Mobile mreža najbolja u Hrvatskoj u svim najvažnijim parametrima.

 
      
 • tommy

  “Također, imamo i najveću pokrivenost 4G signalom, a korisnicima smartfona uskoro ćemo ponuditi i uslugu na našoj LTE tehnologiji.”

  zanima me hoce li iphone5 kod nas podrzavati rad na LTE mrezi ?

 • Prema specifikacijama Applea, “GSM model A1429” podržava LTE bandove 1, 3 i 5, a na bandu 3 rade HT-ova i Vipnetova LTE mreža (1800 MHz). Dakle, taj bi po logici stvari trebao raditi.

  Napominjem da smo već davno HT-u i Vipu poslali upit u vezi ovoga, ali nismo dobili odgovor.

 • Matija

  U svakom slučaju, kod nas bi trebao doći Model A1429 (GSM model) jer je to kao neki europsko-azijski model, dol A1428 samo sjeverno-američki

 • Mislim da se prvenstveno radi o tome što naši operateri još uvijek ne žele LTE mrežu pustiti u “normalan” rad, dakle da pristup omoguće svim korisnicima. Sada je za njeno korištenje potrebno sklopiti poseban ugovor, što je pomalo blesavo.
  Iz ovog razloga samtram da iPhone 5 u početku neće raditi na LTE mreži, neovisno o tome što ju podržava.

 • Đuro

  Je li se zna okvirno kolika bi cijena bilo u OBITELJI XXL u Tmobileu. Hvala na odgovoru.

 • A jel će se preko Lte-a brže učitavati stranice nego preko 3g?

 • U principu da, ali nije sve ni u brzini.

 • tommy

  hvala na odgovoru

 • R.

  Neće podržavati LTE. Iz odgovora HT-ovaca na njihovoj stranici na Faceboku: “trenutno iPhone5 ne radi na našem LTE signalu tako da još uvijek nemamo niti neke dodatne opcije za tu mogućnost. Kada ćemo imati informacije objavit ćemo ih na službenim stranicama.”

 • dodo209

  da da.. imat cete tu mogucnost kad izade iphon 13..

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]