iPhone 8 i iPhone 8 Plus službeno predstavljeni

Čekanju je došao kraj. Apple je gradu i svijetu upravo predstavio najnoviju generaciju iPhonea. Prvi uređaji koji je danas predstavljeni, nosim ime iPhone 8 i iPhone 8 Plus, i upakirani su praktički u isto kućište kao i tri prethodne generacije. Razlika je u tome što je i poleđina sada od stakla, zbog podrške bežičnom punjenju.

Oba uređaja koriste novi procesor sa šest jezgri. Novi procesor nosi ime A11 Bionic i 25% je brži od prethodnika. Sadrži novi GPU koji je 30% brži od onog na A10 Fusion.

iPhone 8 donosi novi 12 MP senzor kamere, koji je brži i fizički veći. iPhone 8 Plus također donosi novi senzor s dvostrukom kamerom, od kojih jedna ima f/1.8, a druga f/2.9 otvor blende. Tu je i novi Potret način koji dodatno podešava svjetlost.

Poboljšanja u kameri odnose se i na kvalitetu videa, jer iPhone sada podržava 4K 60 fps, dok usporeni video podržava 240 fps u 1080p rezoluciji.

Poboljšan je i zaslon. iPhone 8 i iPhone 8 Plus donose istu TrueTone tehnologiju s 10,5-inčnog iPada Pro, s automatskim podešavanjem boja s obzirom na ambijantalno svjetlo.

Zanimljivo je da iPhone napokon podržava bežično punjenje, što je svakako dobro, ali pomalo kasno.

Cijena u SAD kreće od 699 dolara za 64 GB model za iPhonea 8, dok će isti takav iPhone 8 Plus koštati 799 dolara. Predbilježbe započinju 15., a prodaja 22. rujna.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]