iPhone 8: procurile slike prednjeg i stražnjeg panela

Tri mjeseca je ostalo do službenog predstavljanja novog iPhonea, koji bi se dizajnom napokon trebao značajnije razlikovati od dosadašnjih modela. Već su nekoliko puta procurile fotografije raznih prototipova, no većina se slaže da upravo ova u koju gledamo, predstavlja iPhone 8.

Danas nam tako stižu prednji i stražnji paneli, koji u velikoj mjeri potvrđuju sve do sada viđeno. S prednje strane imamo zaslon od ruba do ruba, ali uz prisustvo pločice s prednjom kamerom i senzorima, koja «ulazi» u zaslon. Ovakvo rješenje je na prvi pogled možda nezgodno, no privikavanje vjernih kupaca ne bi trebalo predstavljati problem.

Možda još zanimljivija stavka je činjenica što na poleđini ne vidimo otvor za čitač otisaka prstiju, kao na jednom od prototipova koji su bili procurili u međuvremenu. To sugerira da je Apple pronašao način za njegov smještaj ispod zaslona, što će, ukoliko je istina, biti prilično velika prednost u odnosu na Samsung, koji za Note 8 , prema vlastitom priznanju, to nije uspio postići.

U nastavku pogledajmo rendere nastale na temelju poznatih informacija:

 
      
 • Tomaš

  Nadam se ta će izgledati ovako jer je to upravo ono što želim 🙂 Iako ne volim Apple 😀 😀
  Volim bezmesne proizvode 🙂

 • marko

  Ovaj gore mesni dio uopće nije loša ideja
  Jer jedino tamo možeš primiti mobitel kad gledaš u landscapeu 👍

 • KRISTIJANJE

  Nikad nisam volio puno mesa oko ekrana i sad kad su konačno došli takvi uređaji moram priznat da mi se ne sviđaju. Ni S8, ni onaj xiaomi bez bezela, ni ovaj iPhone.

  Čista ploha od ekrana ih u mojim očima čini prilično bezličnim i generičkim. Možda ću drukčije pjevati kad se naviknem. Definitivno nije ružan uređaj, al mi se ne sviđa. Čestitke na smještaju fp pod ekran.

 • Alen

  Izgleda odlično ovako. Još uz to će najvjerojatnije biti korišten dark mod koji je već prisutan u iOS 11, a to će uz potpuno crn AMOLED ekran stopiti navedenu “pločicu” s ekranom. Ovo je najidealnije rješenje s najmanje moguće mesa dok god nam tehnologija ne omogući smještaj kamere i dijela senzora ispod ekrana. Zvučnik očito nisu mogli staviti u sam ekran kao na Mi Mix jer se ovaj ne koristi samo za razgovore nego u za stereo zvuk. Prednost mu je svakako sto mu ekran nije zaobljen, znaci manja opasnost od loma.
  Ako zaista iPhone 8 bude ovako izgledao, S8 i G6 će uz ovaj izgledati kao iz prošlih vremena, otprilike kako i sad iPhone 7 izgleda u odnosu na navedene. A ako TouchID bude ugrađen u ekran pokazat će određenu tehničku nadmoć nad Samsungom i ujedno učiniti stražnju stranu ljepšom i smislenijom.

 • john

  Nadam se da ce i ove godine ostaviti mono zvuk kod snimanja i da se bez iTunes-a opet neci nista moci napraviti :)…ipak je izgled vazniji od funkcionalnosti.

 • marko

  Generičkim ? 😅😅

 • KRISTIJANJE

  potpuno crna pravokutna ploha sa zaobljenim rubovima. ne vidim kako može biti više generičko od toga. Za koju godinu nećemo više na prvu moći razlikovati model od modela. da nema apple loga rekao bi da je neki kineski proizvođač u pitanju. Nije ružan, daleko od toga, al nije ni zanimljiv.

  googlaj essential phone. jednaka generika. nit smrdi nit miriše. budi emocije ko veš mašina.

 • Mustrashh

  Iako se slazem da je to teza idiotarija, no pored svih streaming servisa, koga briga? Ne sjecam se kad sam zadnji put mp3 prebacio na mobitel. Streaming nije buducnost, vec je sadasnjost.

 • marko

  Gospodine Kristijane molio bi Vas da prvo pogledate značenje te riječi
  Hvala

 • KRISTIJANJE

  dobro znam što generički znači. ne morate se složiti samnom ali molim vas ne patronizirajte me. Vama je dizajn mrak, super. Meni nije, opet super.

 • marko

  Da li se taj dizajn sviđa nekom ili ne je nešto sasvim drugo. Ali nešto što je izašlo prije par mjeseci da je generičko me je zbilja nasmijalo. 👍

 • marko

  To je točno… Ali ne da se sve strimati 😁

 • KRISTIJANJE

  ostajem pri svome, ako ti je cijela prednjica ekran onda se ne razlikuješ ostalih kojima je cijela prednja strana ekran. ko jaje jajetu, generički.

 • Car

  Smijesno da jedan power user android haker se ne zna sluziti Itunesima…

  Da zna, znao bi za onu magicnu tipku “Sync” koju pritisnes kada sve prebacis….
  Istina, na androidu to nemoras…i stvarno razumijem hakerske sklonosti androidasa

 • Mingo

  Slažem se sa većinom, osim tvrdnje da je zasada najbolji raspored komponenti da meso bude na tom mjestu… Meni to užasno izgleda, zamisli samo kod gledanja videa….
  Puno mi je bolje rješenje na Galaxy s8, s tim da bih ja još dodatno smanjio onaj donji rub, tako da s donje strane bude 99,9% bez ruba, a da gore ostane normalno kamera i ostalo.
  Dakle, da je gore mjesta točno onoliko da stane kamera a dolje da ga nema. To nijedan proizvođač osim Samsunga nema. Mi mix je obrnuto napravio što ima neke mane (prednja kamera…)

 • john

  Mono zvuk kod snimanja videa. Stream nemam bas nikakve veze s tim 🙂

 • john

  Niti sam haker a niti lud za bilo cime 🙂
  Koristiti iTunes nema apslolutno nikakve veza sa ovim o cemu ja pisem!

 • Chopavi slim

  E sad , kako god bilo, ovo ili ono , jedno je sigurno cijena će biti najpaprenija do sada za taj iphone 8 jer inovativnost se plaća pogotovo to vrijedi za jabuku. fanovi će se truditi do njega mada mislim da će proći kao imac pro serija pre skupa i malo si tko može priuštiti.

 • brat_goran

  Nadam se da si držao s8 pa tako pričaš

 • Mingo

  Jesam, i ne vidim problem. Barem to kratko vrijeme koliko sam ga imao u ruci.

 • brat_goran

  Meni je osmica od Samsunga jedan flop u dizajnu, možda sam to samo ja seljober, ali dobro “baca” na daljinski, i optički i taktilno djeluje previše mekano, na stranu što je krcat fičursima i hardverajem, nisam neki fan upravo iz navedenih razloga.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]