iPhone napokon možete otključati i dok nosite maskuApple je danas pustio iOS 15.4 public beta nadogradnju za iPhone, koja napokon omogućuje otključavanje uređaja kad na licu nosite masku. Treba napomenuti kako Face ID sada radi bez potrebe za Apple Watch satom, kao što je to slučaj bio ranije. Pomalo je neozbiljno da su Appleu za ovo trebale skoro dvije godine.

Paralelno s novom verzijom iOS-a, Apple pušta i iPadOS 15.4, također u public beta varijanti, a najveća novost je mogućnost korištenja „Universal control“ funkcionalnosti. Naime, Apple ju je predstavio krajem prošlog ljeta, a njezina glavna svrha je istovremeno korištenje Mac računala i iPada, koji su međusobno povezani. Tako vam iPad može poslužiti kao dodatni zaslon, kojim upravljate sa svog Maca. Valja napomenuti da je za ovo potreban macOS 12.2, a za potpunu kontrolu nad iPadom, odnosno svim njegovim sadržajem, macOS 12.3 beta.

Kao što je već rečeno, i jedna i druga nadogradnja su trenutno u public beta izvedbi, što znači da su mogući manji bugovi. Oni koji ipak žele iskušati nove mogućnosti Apple uređaja, moraju se registrirati u Apple beta program, gdje će dobiti upute kako instalirati nadogradnje.