iPhone premašio 50% udjela na američkom tržištu

Prema podacima Counterpointa, Apple je prvi put u povijesti postigao vrlo zanimljiv, ali u neku ruku i očekivan rezultat. Udio njegovih iPhonea na američkom tržištu premašio je 50%, dakle više korisnika ga posjeduje nego bilo koji drugi pametni telefon.

Nakon što je iPhone 2007. godine predstavljen, Apple je do 2010 postigao zavidan udio na svim tržištima ali ne ovakav kao danas u SAD. U to doba glavnu riječ su još uvijek vodili BlackBerry, Nokia i Motorola, a istovremeno se afirmirao i Googleov Android, kojeg je prihvatila velika većina proizvođača.

Tako je Android u jednom trenutku bio dosegao preko 80% udjela u svjetskom tržištu, da bi ove godine iznosio oko 70%. Naravno, s obzirom da su SAD tržište s najvećom kupovnom moći, ne čudi što je iPhone zauzeo ovako velik postotak, ali ne treba zanemariti ni njegovu globalnu popularnost, ponajprije u današnjoj „domovini mobitela“ – Kini.

Hoće li udio Appleovog iOS-a rasti i na globalnom tržištu, ostaje za vidjeti, no to neće biti lak zadatak iz jednostavnog razloga što drugi proizvođači, uz top modele, nude kud i kamo jeftinije uređaje temeljene na Androidu, i dostupne puno širem spektru kupaca.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT