iPhone s USB-C utorom tek sljedeće godine?

Kad je Apple 2012. godine u iPhoneu 5 predstavio, tada nov i moderan Lightning utor, malo tko je ostao ravnodušan. Novi standard povezivanja je u mnogočemu nadmašio tada aktualni microUSB, uglavnom korišten u Androidima i tada još uvijek živim ostalim platformama.

S obzirom na problem koji je izazvao izostanak standardizacije, nastao je priličan kaos s punjačima, tako da je Europska komisija za izašla s idejom (i preporukom) da microUSB postane standardni punjač na svim platformama.

Naravno, Apple se toga nije držao te je nastavio isporučivati svoj iPhone s već uhodanim Lightning utorom. Štoviše, još uvijek vješto izbjegava i davanje dvogodišnjeg jamstva na svoje uređaje, bez obzira na EU regulativu.

U međuvremenu je stasao novi standard – USB-C, koji je uskoro zaživio na svim Androidima, pa čak i na Appleovim Mac računalima, a od nedavno i na iPadima. No, iz nekog razloga, Apple i dalje ustraje na starom, i sada već zastarjelom Lightning standardu na iPhoneima.

USB-C je moderniji i donosi daleko više mogućnosti, pa se sada Europska komisija još jednom sjetila priče o standardizaciji. Ovoga puta žele da to bude upravo USB-C, no upitno je hoće li se Apple ovoga puta držati novih pravila.

Ako je vjerovati dobro nam poznatom cinkeru pod imenom Mig-Chi Kuo, možda čak i hoće, ali ne zbog Eu komisije, već jednostavno zato jer je Lightning vrijeme pregazilo. Naime, Apple namjerava promijeniti politiku, odnosno Lightning zamijeniti USB-C standardom, ali ne ove godine, nego sljedeće. Tako bismo USB-C mogli ugledati tek u iPhoneu 15, dakle 2023. godine.

Ukoliko se ove prognoze ostvare, Apple će još jednom dokazati da je big boss, kojemu čak ni Europska komisija ne može stati na rep.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT