iPhone SE (2022) službeno predstavljen

Apple je danas predstavio pregršt novosti, a jedna od njih je i novi iPhone SE, odnosno najjeftiniji iPhone nove generacije. Iako cijenom pristupačniji, iPhone SE (2022) donosi najnoviji A15 Bionic procesor, kojeg možemo naći i u najskupljim modelima serije 13.

Radi se o uređaju manjih dimenzija, budući da zaslon mjeri samo 4,7 inča u dijagonali, a tehnologija izrade mu je LCD. Dakle, zaslon je jedna od stavki na kojoj je Apple uspio postići nižu cijenu, no to ne znači da je loš, dapače.

Dizajn ovog modela, slobodno možemo reći, prilično je zastario, budući da najviše nalikuje na iPhone 6, kojeg smo upoznali sada već davne 2014. godine. Na poleđini donosi jednu kameru, čiji senzor raspolaže s 12 megapiksela, no zahvaljujući moćnom procesoru, neće biti uskraćena za napredne AI tehnologije kao što je Deep Fusion.

Interna memorija sadrži samo 64 GB spremišnog prostora, što u današnje vrijeme zaista može biti malo, no s obzirom da je ovaj uređaj namijenjen manje zahtjevnim korisnicima, vjerujemo da će ih zadovoljiti.

Što se cijene tiče, ona će u SAD iznositi 429 dolara za 64 GB model, a kad jednom dođe u naše krajeve, svakako treba očekivati nešto višu.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT