iPhone sljedeće generacije bit će pokretan 7 nm procesorom; TSMC navodno već započeo s proizvodnjom

Prema informacijama koje danas dolaze s Tajvana, jedan od glavnih Appelovih dobavljača čipova – TSMC, danas započinje s masovnom proizvodnjom procesora za novu generaciju iPhonea, koji će službeno biti predstavljeni u rujnu.

Novi procesor bi trebao nositi ime A12 i biti prvi Appleov čip izrađen u 7 nm tehnologiji. Aktualni A11 Bionic, ali i drugi procesori poput Qualcommovog Snapdragona 845 i Samsungovog Exynosa 9810, rade u 10 nanometara. Korištenje manjeg procesa omogućuje manje fizičke gabarite procesora, koji uz to postaju brži i efikasniji.

Hoće li A12 biti prvi 7nm procesor za mobilne uređaje općenito, teško je reći, budući da se naveliko špekulira i o novom Huaweijevom Kirinu, koji bi također trebao raditi na 7 nanometara. Prema nekim izvorima, taj bi procesor mogao ostvariti premijeru u modelu Mate 20, no vjerojatno tek iza iPhonea sljedeće generacije.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]