iPhone sljedeće generacije bit će pokretan 7 nm procesorom; TSMC navodno već započeo s proizvodnjom

Prema informacijama koje danas dolaze s Tajvana, jedan od glavnih Appelovih dobavljača čipova – TSMC, danas započinje s masovnom proizvodnjom procesora za novu generaciju iPhonea, koji će službeno biti predstavljeni u rujnu.

Novi procesor bi trebao nositi ime A12 i biti prvi Appleov čip izrađen u 7 nm tehnologiji. Aktualni A11 Bionic, ali i drugi procesori poput Qualcommovog Snapdragona 845 i Samsungovog Exynosa 9810, rade u 10 nanometara. Korištenje manjeg procesa omogućuje manje fizičke gabarite procesora, koji uz to postaju brži i efikasniji.

Hoće li A12 biti prvi 7nm procesor za mobilne uređaje općenito, teško je reći, budući da se naveliko špekulira i o novom Huaweijevom Kirinu, koji bi također trebao raditi na 7 nanometara. Prema nekim izvorima, taj bi procesor mogao ostvariti premijeru u modelu Mate 20, no vjerojatno tek iza iPhonea sljedeće generacije.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT