iPhone umjesto BlackBerryja

“Čudni su putevi Gospodnji” rekli bi ljudi. Reuters javlja kako britanska bankarska grupa Standard Chartered namjerava svojim zaposlenicima koji to žele, omogućiti da službene BlackBerry uređaje zamijene s iPhone uređajima. Naglasili su kako je proces prebacivanja poslovnih e-mailova s BlackBerry platforme na iPhone već u tijeku, a kako cijela bankarska grupacija ima oko 75.000 zaposlenika, vrijeme prelaska će potrajati.

Ono što je do sada bilo nezamislivo ipak se polako ostvaruje. iPhone kao tipični gadget zamjenjuje BlackBerry kao strogo poslovni uređaj. Ono što najviše zabrinjava je enkripcija podataka i sigurnost. RIM, tj. tvrka koja proizvodi BlackBerryje je u ovom trenutku svjetski lider u pogledu sigurnosti enkriptiraih podataka za elektroničku komunikaciju i pruža korporativne usluge na najvišem mogućem nivou.  Ali eto, izgleda da nitko nije neprikosnoven, pa ni RIM kad je poslovni sektor u pitanju.

Ostaje upitno kako će oni zaposlenici koji nekada moraju i napisati pokoji mail u pokretu, to izvoditi na virtualnoj tipkovnici. Bit će smjeha.

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]