U 2020. zabilježen porast isporuka pametnih satova. Tržištem dominiraju Apple, Samsung i Huawei

Pandemija koronavirusa je dobro izmijenila naše živote, a definitivno način na koji provodimo dane. Međutim, kod većeg dijela populacije se pojavila potreba za rekreacijom, duljim boravljenjem van zatvorenih prostora, što se očitovalo i u većoj prodaji pametnih satova u 2020. godini.

Analitička tvrtka Counterpoint Research objavila je rezultate istraživanja tržišta pametnih satova za proteklu godinu u kojoj je zamijećen rast isporuka za 1.5%.

Apple i dalje uvjerljivo vodi s 40% udjela u globalnim isporukama, dok je na drugom mjestu Samsung s 10% i na trećem Huawei sa 8% udjela na tržišyu. Fitbit je na četvrtom mjestu da 7% a prati ga BBK electronics sa 6 %.

Uspoređujući rezultate s isporukama u 2019. godini, Apple je imao rast od 19%, a najviše je narasla isporuka Huawei satova (26%) što i ne čudi jer su Watch GT2 i GT2e jako dobro prihvaćeni na tržištu.

Zanimljivo je da je porastao udio prodanih skupljih satova čemu su najviše doprinijeli Apple, Samsung i Garmin čiji su satovi itekako skupi, ali izrazito kvalitetni.

Prema Couterpointu, tržište pametnih satova najviše oblikuju Apple, Samsung i Huawei, no uskoro će trojac dobiti jaku konkurenciju u vidu Xiaomija koji izbacuje sve kvalitetnije uređaje. Counterpoint očekuje i snažnije pojavljivanje Oppo i Realme satova u narednih nekoliko godina, koji tek sada polako ulaze u igru.

Counterpoint Research

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT