Je li ovo Microsoftov Surface Phone?

ms-surface-phone-intel

Ako je vjerovati poznatom cinkeru Evanu Blassu, a nemamo razloga ne vjerovati, Microsoft radi na novom Windows 10 smartfonu koji bi svjetlo dana trebao ugledati tijekom sljedeće godine.

Najzanimljiviji detalj je procesor koji bi ga trebao pokretati, a prema Blassu, to će biti Intelov procesor namijenjen laptopima. U ovom trenutku nije jasno kako će se mobilni Windowsi vrtjeti na x86 procesoru, budući da Intel ne razija ARM arhitekturu.

Je li ovo zapravo Surface Phone o kojem se već dulje špekulira i hoće li on možda vrtjeti pune Windowse? Ovo bi u kombinaciji s jakim procesorom imalo više smisla, s obzirom da je Microsoftova mobilna platforma praktički mrtva.

S druge strane, iz Microsofta i dalje stižu signali da će nastaviti ulagati u ARM arhitekturu, ali bez preciziranja bilo kakvih ciljeva, zato sve ove informacije, uključujući i fotografije nekog ranog prototipa, treba uzeti s velikom dozom rezerve.

microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor-2

microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor

the-project-appears-to-be-on-track-according-to-an-update-from-evan-blass

microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor-1

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]