Jedna od najkorisnijih funkcija pametnih satova je mjerenje temperature

Mjerenje temperature tijela može biti od životne važnosti, a pametni satovi pri tome mogu biti izuzetno korisni.

Prvi pametni sat s funkcijom mjerenja tjelesne temperature na hrvatskom tržištu bio je meanIT Smartwatch M20 Termo. U prodaji se pojavio tijekom 2020. godine, u vrijeme kada je koronavirus na ovim prostorima već uhvatio maha.

Za one koji traže praktičnije rješenje u obliku pametne narukvice idealan je novi model meanIT Smartwatch M10 Termo koji će korisnika upozoriti vibrirajućim alarmom ukoliko dođe do odstupanja od normalne temperature tijela. Mjerenje se može pratiti i kroz statistiku na pametnom telefonu.

Pametna narukvica mjeri epidermalnu temperaturu na površini kože te temperaturu tijela, odlikuje se visokom preciznošću pa ako spadate u rizičnu skupinu onda je ovo svakako koristan gadget koji neće samo mjeriti prijeđene korake, udaljenost i potrošene kalorije.

Podržava mjerenje krvnog tlaka i mjerenje zasićenosti kisika u krvi, što su sve bitne tjelesne značajke. Naravno, ovo nije medicinski instrument, ali će vas upozoriti ukoliko dođe do opasnih odstupanja pa zatim pravu situaciju možete ustanoviti profesionalnim, redovito baždarenim instrumentom. Spavate li s narukvicom na ruci, ujutro ćete u mobilnoj aplikaciji imati informaciju jeste li imali lagan ili dubok san te u kojim je periodima san bio dubok.

Smartwatch M10 Termo odlikuje se dugim trajanjem baterije, dobrom vidljivošću na vanjskom svjetlu, ugodnom narukvicom, ali i mjerenjem broja otkucaja srca, što je također danas jedna od standardnih funkcionalnosti pametnih satova i pametnih narukvica.

Bavite li se sportom dobro će vam doći mjerenje različitih aktivnosti:

  • pri penjanju se prati broj prijeđenih koraka, broj otkucaja srca, potrošene kalorije i vrijeme trajanja penjanja
  • hodanjem ćete dobiti informaciju koliko ste koraka i kilometara napravili, koliko ste kalorija izgorjeli te koliko je dugo trajalo hodanje
  • bavite li se biciklizmom ovaj pametni sat će vam izračunati potrošene kalorije i prosječni broj otkucaja srca
  • trčanje je zdrava aktivnost pri kojoj M10 Termo prati broj koraka, kalorije, otkucaje srca i vrijeme trčanja.

Uparivanjem s pametnim telefonom na 0,96-inčnom TFT ekranu u boji dobit ćete i informacije o dolaznim pozivima, moći ćete daljinski upravljati kamerom na mobitelu, a narukvica će dobro doći i kao alarm. Kompatibilna je s Android i iOS pametnim telefonima preuzimanjem mobilne aplikacije JYouPro, a izbornik je preveden i na hrvatski jezik.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT