Još jedan udarac za RIM: i developeri odustaju od BlackBerryja

RIM si je u zadnje vrijeme dao truda i pokazao zanimljive inovacije u svom BlackBerry 10 operativnom sustavu koji bi trebao biti lansiran početkom sljedeće godine zajedno s novim uređajima. Kompanija se želi istaknuti s potpuno novom platformom, a time i cijelim eko-sustavom kojeg je tek potrebno izgraditi. Problem je, međutim, u tome što je ovo najgori mogući trenutak u povijesti smartphone industrije za lansiranje nove platforme.

S obzirom na apsolutnu dominaciju iOS-a i Androida čak i pretendent na treće mjesto Windows Phone, u koji su uložena ogromna sredstva od strane Microsofta i Nokije, ima velikih problema s afirmacijom na tržištu. Iako RIM u ovom trenutku posjeduje bazu od 78 milijuna korisnika butućnost je vrlo neizvjesna jer su mnogi poslovni korisnici, koji čine većinu klijentele polako počeli prelaziti na iOS i Android.

Dodatne tamne oblake nad RIM navlači Baird Equity Research koji je objavio rezultate anketa provedenih među developerima koje pokazuju da i oni počinju gubiti vjeru u pozitivan razvoj situacije. Rezultati istraživanja pokazuju osjetan pad interesa za razvojem aplikacija za BlackBerry OS, a istovremeno rast u korist Androida i iOS-a.

Kako će se situacija razvijati teško je predvidjeti, no mjesta za nove eko-sustave i isforsirane platforme očito polako ponestaje.

 

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT