Koja je tehnologija brzog punjenja najbrža?

Već godinama živimo u svijetu brzih punjača i brzog punjenja. Neki više, neki manje, no složit ćemo se da je ova tehnologija unijela koliko-toliko svjetla u ovo mračno doba kad se trajanje baterije mobitela svelo na jedva jedan dan.

S druge strane, kroz naše recenzije, ali i iz vlastitog iskustva, mogli ste vidjeti da nije svako brzo punjenje jednako brzo, što dodatno komplicira prilično veliki nered kad je u pitanju standardizacija ove tehnologije, zbog čega je u skoro vrijeme iluzorno očekivati međusobnu kompatibilnost brzih punjača.

Upravo zato je indijska publikacija Hometop odradila usporedni test tehnologija brzog punjenja prisutnih na tržištu, pa ih sada možemo usporediti na jednom mjestu. Istovremeno su testirali više uređaja koje su ispraznili na 0%, a rezultati su sljedeći:

Prema njihovim nalazima, najbrže puni Huaweijeva tehnologija Super Charge, s brzinom od 46.57mAh po minuti, što 3400 mAh bateriju Honora 10 od 0 do 100% napuni za 73 minute. Slijedi OnePlusov Dash Charge s brzinom od 41.25mAh u minuti, koje u 3300 mAh bateriju napuni za 80 minuta.

Treće mjesto zauzeo je Samsungov Adaptive Fast Charge s brzinom od 33,33 mAh po minuti, koji 3500 mAh bateriju Galaxyja S9+ napuni za 105 minuta. Qualcommov Quick Charge zauzeo je četvrto mjesto s brzinom od 30 mAh po minuti, koji 3000 mAh bateriju LG-a G7 napuni za 100 minuta.

Appleova Fast Charge tehnologija ostvaruje brzinu od svega 21,73 mAh po minuti, što 2716 bateriju iPhonea X napuni za 125 minuta.

Naravno, iako ove vrijednosti u pravilu možemo smatrati vrijednosti, treba ih uzeti s dozom rezervom, budući da punjenje ovisi i o nizu drugih faktora, kao što su okolna temperatura, temperatura baterije, ali i njezina starost, odnosno istrošenost.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]