Kreću WhatsApp Call pozivnice

Whatsapp voice

Sjećate li se prošlogodišnjeg ludila za BlackBerry Messengerom (BBM) na iOS i Android platformama? Usprkos postojanju tuceta drugih vrlo popularnih i poprilično raširenih chat servisa, mnogi korisnici su baš htjeli BBM, bez obzira što za to nisu imali suvislog razloga. Neki će sada spomenuti sigurnost, no ne sjećam se kad sam zadnji put chat koristio za upisivanje broja kreditne kartice, tajnu šifru sefa u Baselu ili na isti način pripremao revoluciju, da bi me brinulo to što me NSA eventualno špijunira.

Sličnu situaciju sada imamo i s WhatsApp pozivima. Usprkos činjenici što postoji n+1 aplikacija za VoIP, Internetom je zavladalo svojevrsno ludilo za ovom mogućnošću baš na WhatsAppu. Naime, nedavno je ovaj servis počeo testirati pozive preko interneta, a danas su krenule i svojevrsne pozivnice (invites), što znači da će se pozivi uvoditi postupno. Sustav funkcionira tako da ukoliko želite koristiti VoIP pozive, najprije vas mora nazvati netko kome su oni već omogućeni.

Naravno, ovo ne treba zamijeniti s postojećom mogušću upućivanja poziva putem operatera, a potrebno je pripaziti i na svojevrstan malware koji kruži WhatsAppom. Ako dobijete poruku: “Hey, I’m inviting you to try WhatsApp Free Voice Calling feature, click here to activate now” ne prihvaćajte ju jer se ne radi o stvarnoj pozivnici. WhatsApp ove pozivnice pušta povremeno pa ih ponovo zatvori, vjerojatno zbog testiranja i prilagodbi, a kada će konačno stići za sve korisnike, za sada je teško reći.

Eto, ako vam Skype, Hangouts, Viber ili bilo koji drugi iz mase VoIP servisa nisu dovoljno atraktivni, čekajte da vas netko od vaših WhatsApp kontakata nazove.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT