Android

LG G Flex 2 - Snapdragon 810 procesor i 5,5" 1080p zaslon

LG-G-Flex-2

Ako je vjerovati informacijama koje su procurile prije današnjeg službenog LG-evog eventa na CES-u u Las Vegasu, čini se da će svjetlo dana uskoro ugledati LG G2 Flex - nasljednik prošlogodišnjeg modela LG G Flex. I kako se čini, radi se o materijalima pripremljenim za presicu, iz kojih je moguće iščitati mnoge detalje.

Prema ovim informacijama, LG G Flex 2 bi trebao biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 810 procesorom s osam jezgri na taktu 2,0 GHz u kombinaciji s 2 GB RAM-a. Zaslon će imati dijagonalu od 5,5 inča, dakle manju od lanjskog modela koji je pakirao 6 inča, ali se rezolucija sa 720p popela na 1080p.
Novi savitljivi P-OLED zaslon je presvučen posebnim slojem stakla koje je sada 20% čvršće. Također je poboljšano i "samozacjeljivanje" manjih ogrebotina na poleđini, koje je kod lanjskog modela trajalo oko tri minute, da bi sada bilo smanjeno na 10-ak sekundi.


Poleđina sadrži i 13 MP kameru s optičkom stabiliacijom, dok ona s prednje strane donosi 2,1 MP senzor. Operativni sustav je Android 5.0 Lollipop, a dimenzije uređaja iznose 149.1 x 75.3 x 7.1 - 9.4mm.


Baterija ima kapacitet od 3000 mAh. Podržava i brzo punjenje koje bi ju u roku od 40-ak minuta trebalo napuniti do 50% kapaciteta.


Prodaja u Koreji počinje tijekom ovog mjeseca, a na ostalim tržištima nedugo zatim. Danas tijekom dana očekujemo i službenu najavu iz koje ćemo svakako doznati još detalja.


Dopuna: uređaj je večeras (po našem vremenu) predstavljen službeno i svi navedeni podaci odgovaraju službenima.LG-G-Flex-2-1

gf2-fb