LG G Flex – Recenzija

Kamera

LG G Flex doazi dolazi 13 MP kamerom i LED bljeskalicom. Sadrži otprilike isti softver kao model G2, s praktički identičnim sučeljem i mogućnostima. Ono što nedostaje je optička stabilizacija slike i to bi zapravo bila jedina zamjerka kameri.

Kvaliteta fotografija je na iznimno visokoj razini, mada se u nekim detaljima ne može mjeriti s najboljima. Razlog tome je preeksponiranost prisutna u nekim slučajevima, ali i količina šuma u slabije osvijetljenom prostoru. Razlika u odnosu G2 je mala i rijetki će ju primijetiti, ali ne bi bilo ispravno reći da ne postoji. Bljeskalica je dovoljno jaka, ali kad je ona u upotrebi kameri treba malo dulje da fokusira predmet.

Video kamera snima 1080p video pri 30 ili 60 fps-a i 720p pri 30 fps-a. Uz uobičajene mogućnosti, LG G Flex donosi specijalne efekte prilikom snimanja videa. “Live effect” omogućuje izobičenje lica i snimanje u stvarnom vremenu.

Primjeri fotografija:

CAM00003CAM00002

CAM00010CAM00014

Ukupna kvaliteta videa je jednostavno odlična, zapravo onakva kakvu i očekujemo od uređaja ovog cjenovnong ranga. Slika je oštra, s velikom količinom detalja i bez bilo kakve isprekidanosti.

Primjer videa:

Ono što ovoj kameri nedostaje optička stabilizacija. Znam, ova stavka je još uvijek jako rijetka na mnogim drugim uređajima, ali s obzirom da ju ima G2, bilo bi dobro da ju vidimo i ovdje.

Baterija

Kod velike većine Androida, ali i predstavnika drugih platformi, već smo kao magare na batine navikli na jedan dan autonomije. Povremeno se pojave određeni modeli koji ponude nešto više od toga, a oni koji uspiju izdržati dva dana mogu se nabrojati na prste jedne ruke.

Jedan od takvih je i LG G Flex sa svojom 3500 mAh baterijom, a ako malo pripazite, autonomija se može dodatno produljiti. Naravno, ovdje govorimo o situaciji kada je stalno aktivna podatkovna veza kao i pozadinska sinkronizacija.

Gledajući pojedinačno, LG G Flex će izdržati nešto više od 10 sati konstantnog surfanja, ovisno o stanju podatkovne veze, dok se video reprodukcija, zahvaljujući manjoj rezoluciji, može rastegnuti i na više od toga.

Zaključak

LG G Flex je prvi predstavnik nove generacije smartfona i phableta sa savitljivim plastičnim zaslonima, mada je u ovom trenutku o nekim posebnim benifitima ovog koncepta teško govoriti. Neovisno o tome, G Flex je LG-ev predstavnik u high-end phablet kategoriji koji izravno konkurira Samsungu Galaxy Note 3, Nokiji Lumiji 1520 i Sonyju Xperia Z Ultra. Ultimativne specifikacije u kombinaciji s izvrsnom kamerom, širokim spektrom povezivosti i najboljom baterijom u klasi, ovaj uređaj čine poželjnim svakom zahtjevnijem korsiniku s potrebama za većom zaslonskom površinom. To što nije u 1080p rezoluciji malo koga bi trebalo zabrinjavati, a vidjeli smo da manja rezolucija pozitivno utječe na autonomiju.

LG G Flex u ovom trenutku nalazimo samo u pretplatničkim tarifama Vipneta gdje mu cijena započinje od 1.299,00 kuna.

Video recenzija

Uređaj na testiranje ustupio: LG Hrvatska

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT